Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Μίνι κέικ σοκολάτας, ξηρών καρπών και μπανάνας
Τα μίνι κέικ σοκολάτας, ξηρών καρπών και μπανάνας είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ ή επιδόρπιο, ιδανικό και για το σχολείο. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και κάλιο.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
30
minutes
mins
Cook Time
30
minutes
mins
Total Time
1
hour
hr
Course
Επιδόρπιο, Σνακ
Servings
12
μίνι κέικ
Ingredients
3
μπανάνες
(μέτριες, κομμένες σε φέτες)
2
κτσ
γιαούρτι
καρύδια
χοντροκομμένα, (≈ 1 χούφτα)
50
γρ
μαύρη σοκολάτα
(υγείας, χοντροκομμένη)
½
λεμόνι
το ξύσμα (από βιολογικό, ακέρωτο, εάν είναι δυνατόν)
110
γρ
ζάχαρη
1
βανίλια
150
γρ
βούτυρο
σε θερμοκρασία δωματίου
3
αυγά
250
γρ
αλεύρι
2
κτγ
μπέικιν πάουντερ
1
κτγ
σόδα
1
πρέζα
αλάτι
Instructions
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βουτυρώστε και αλευρώστε 12 φόρμες για μίνι κέικ και τοποθετήστε τις σε σχάρα του φούρνου.
Χτυπήστε τις μπανάνες και το γιαούρτι στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε τα καρύδια, τη σοκολάτα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
Προσθέστε τα σιγά-σιγά στο μείγμα του βουτύρου, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Αφήστε το μείγμα του βουτύρου να κρυώσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα των μπανάνων, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν.
Γεμίστε τις φόρμες για μίνι κέικ με το μείγμα και ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για λίγο στις φόρμες και στη συνέχεια αφαιρέστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
Σερβίρετε τα κέικ χλιαρά ή κρύα.
Notes
Για να δώσετε στα κέικ μια πιο πλούσια γεύση σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε 1/4 φλιτζανιού κακάο σε σκόνη στο μείγμα με τις μπανάνες.
Keyword
Γρήγορα, Εύκολα