Go Back

Galette φράουλας με φρέσκο δυόσμο και παγωτό βανίλια

Οι φράουλες και η μέντα είναι ένα τέλειο ζευγάρι. Είναι φρουτώδεις, αναζωογονητικές και εύκολες στη μαγειρική. Αυτό το γλυκό θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας ιδικά εάν το συνοδεύσετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 25 minutes
Αναμονή της ζύμης στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course Γλυκά, Γρήγορα, Επιδόρπιο, Εύκολα
Cuisine Γαλλία
Servings 2

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 200 γρ αλεύρι
  • 100 γρ βούτυρο
  • κτσ ζάχαρη
  • 5 κτσ νερό κρύο

Για τη γέμιση

  • 350 γρ φράουλες
  • κτσ δυόσμο χοντροκομμένο
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 1 κτσ κορν φλάουρ
  • ½ λεμόνι (το ξύσμα)

Για το τελείωμα

  • 1 αυγό
  • 4 κτσ καστανή ζάχαρη

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.

Για τη ζύμη

  • Ζυμώνετε πρόχειρα το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Προσθέστε σταδιακά τις κουταλιές της σούπας νερό και ζυμώστε τη ζύμη σε μπάλα.
  • Τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο για μία ώρα, τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Για τη γέμιση

  • Πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε σε χοντρές φέτες.
  • Βάλτε τις σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
  • Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τις Galette

  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, χωρίστε τη στη μέση και ανοίξτε σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε δύο κύκλους πάχους περίπου 3 χιλιοστών.
  • Απλώστε το μείγμα της φράουλας ομοιόμορφα και στους δύο δίσκους ζύμης.
  • Αφήστε ένα περιθώριο 3 εκατοστών περιφερειακά.
  • Διπλώστε τις άκρες της ζύμης πάνω από τις φράουλες και πιέστε ελαφρά.

Αλείφουμε, πασπαλίζουμε και ψήνουμε

  • Χτυπήστε ένα αυγό και αλείψτε με ένα πινέλο τις άκρες, πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.
  • Βάλτε το στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι οι άκρες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  • Σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Keyword galette, δυόσμος, τάρτα, φράουλα