Go Back

Σοκολατότουρτα με Dolce de Leche

Ένα από τα πιο γρήγορα "γλυκά" σοκολάτας που έχετε συναντήσει.
Prep Time 20 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 3 hours 30 minutes
Total Time 3 hours 50 minutes
Course Γλυκά, Γρήγορα, Επιδόρπιο, Εύκολα
Cuisine Αργεντινή
Servings 8

Equipment

  • Φόρμα για κέικ διαμέτρου 20cm

Ingredients
  

  • 350 γρ Dulce de Leche (συνταγή εδώ)
  • 275 γρ τυρί κρέμα
  • 2 κτσ γιαούρτι
  • 250 γρ μπισκότα σοκολάτας
  • 250 ml γάλα
  • 80 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος
  • 20 γρ βούτυρο

Instructions
 

  • Ανακατέψτε το dulce de leche με το τυρί κρέμα και το γιαούρτι για περίπου 2-3 λεπτά μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες μείγμα. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις ίσες μερίδες.
  • Βουτήξτε τα μπισκότα, ένα προς ένα, σύντομα στο γάλα (περίπου 2 δευτερόλεπτα) και στρώνετε με αυτά τον πάτο της φόρμας.
    Ρίξτε ένα τέταρτο του μείγματος dulce de leche-κρέμα τυριού από πάνω και απλώστε το ομοιόμορφα.
    Βουτήξτε ξανά μερικά μπισκότα στο γάλα και τοποθετήστε τα πάνω από την πρώτη στρώση της κρέμας και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να έχετε τέσσερις στρώσεις από μπισκότα και κρέμα.
    Η τελευταία στρώση θα πρέπει να είναι μια στρώση κρέμας. Τώρα βάλτε τα πάντα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
  • 1-2 ώρες πριν βγάλετε το κέικ από το ψυγείο, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος.
    Σπάστε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τη σε ένα ανθεκτικό στη θερμοκρασία μπολ.
    Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
    Ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αυτό. Αφήστε το στην άκρη για μία ώρα.
  • Βγάζετε το κέικ από το ψυγείο και το καλύπτετε ομοιόμορφα με το γλάσο σοκολάτας. Βάλτε το ξανά στο ψυγείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  • Το γλυκό, είναι έτοιμο.
    Πλύνετε ένα μαχαίρι με ζεστό νερό και χρησιμοποιήστε το για να χαλαρώσετε τις άκρες του κέικ, ώστε να μην σπάσει τίποτα όταν βγάλετε τη φόρμα. Κόψτε προσεκτικά και σερβίρετε.

Notes

-- Ως εναλλακτική λύση αντί για το γλάσο σοκολάτας, μπορείτε να κοσκινίσετε λίγο κακάο πάνω από το έτοιμο κέικ λίγο πριν το σερβίρισμα.
-- Στο πρώτο βήμα της εκτέλεσης της συνταγής, εάν σας φανεί (που είναι πολύ πιθανό) πολύ γλυκιά η κρέμα, μπορείτε να παίξετε λίγο με τις αναλογίες του Dulce de Leche και του γιαουρτιού, αυξομειώστε λίγο τις ποσότητες για να φέρετε την κρέμα στα επιθυμητά επίπεδα 
Keyword καραμέλα, Σοκολάτα