Go Back

Τούρτα σοκολάτα με μια νότα από σμέουρα

Υπέροχο, αφράτο κέικ σοκολάτας με πλούσια κρέμα σοκολάτας και μια ιδέα από σμέουρα
Prep Time 40 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Servings 8

Equipment

  • 2x Φόρμα ψησίματος 18εκ.

Ingredients
  

Για το κέικ

  • 150 γρ αλεύρι
  • 4 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ μαύρη σοκολάτα (70%), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ βούτυρο
  • 6 αυγά
  • 200 γρ ζάχαρη

Για τη σοκολατένια γέμιση και το γλάσο

  • 500 γρ μαύρη σοκολάτα (50%), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κτσ μέλι
  • 100 γρ βούτυρο

Για τη στρώση με τα σμέουρα

  • 200 γρ σμέουρα
  • 1 κτσ μέλι
  • κτγ κορν φλάουρ

Instructions
 

Για το κέικ

  • Στρώστε και τα δύο ταψιά με χαρτί ψησίματος και προθερμάνετε το φούρνο στους 140°C.
  • Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα.
  • Χτυπήστε τα αυγά ένα-ένα με τη ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το μείγμα της σοκολάτας. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε το στο μείγμα.
  • Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις δύο φόρμες και ψήστε για 40-45 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά.

Για τη σοκολατένια γέμιση και το γλάσο

  • Βράζετε την κρέμα γάλακτος και το μέλι σε μια μικρή κατσαρόλα. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο δοχείο και ρίξτε μέσα τη ζεστή κρέμα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και αυτό. Τέλος, χτυπήστε τα πάντα για λίγο με ένα μίξερ χειρός.
  • Ρίχνετε το μισό μείγμα σοκολάτας σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει, ενώ το άλλο μισό το αφήνετε στην άκρη.

Για τη στρώση με τα σμέουρα

  • Λιώνετε τα σμέουρα με ένα πιρούνι σε ένα τηγανάκι και τα ζεσταίνετε μαζί με το μέλι και το κορν φλάουρ. Βάλτε το στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.

Συνθέτουμε την τούρτα

  • Τοποθετήστε μια από τις στρώσεις κέικ σε ένα πιάτο και απλώστε ομοιόμορφα από πάνω την κρυωμένη σοκολάτα από το μπολ.
  • Στη συνέχεια προσθέστε τα σμέουρα και απλώστε τα πάνω από τη σοκολάτα.
  • Τοποθετήστε προσεκτικά τη δεύτερη στρώση κέικ από πάνω.
  • Το υπόλοιπο μισό της σοκολάτας που αφήσατε στην άκρη πριν, εάν έχει κρυώσει και έχει σφίξει, το ζεσταίνετε ξανά, λίγο, για να ξαναγίνει ρευστό και στη συνέχεια την απλώνετε ομοιόμορφα σε όλο το κέικ.
  • Αφήστε τα όλα να κρυώσουν για λίγο και απλώστε τα καλά άλλη μια φορά με μια σπάτουλα για κέικ.
  • Και η σοκολατένια βόμβα είναι έτοιμη! Απολαύστε την και αν και εδώ υπάρχουν αρκετές θερμίδες... μια στο τόσο δεν πειράζει, η σοκολάτα αξίζει τον κόπο!!!
Keyword Κέικ, σμέουρα, Σοκολάτα, Τούρτα