Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
New York Cheesecake
Τσιζκέικ της Νέας Υόρκης, γνωστό για την κρεμώδη και πλούσια γεύση του. Εδώ μια ελαφρώς "πειραγμένη" εκδοχή.
Print Recipe
Pin Recipe
Prep Time
15
minutes
mins
Cook Time
51
minutes
mins
Αναμονή στο ψυγείο
3
hours
hrs
Total Time
4
hours
hrs
6
minutes
mins
Course
Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine
Αμερική
Servings
8
Ingredients
Για τη βάση
75
γρ
βούτυρο
λιωμένο
150
γρ
μπισκότα
βρώμης
75
γρ
παξιμάδια
ή φρυγανιές
½
κτγ
αλάτι
Για τη γέμιση με τυρί κρέμα
3
αυγά
125
γρ
ζάχαρη
1
βανίλια
250
γρ
τυρί quark
(με χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι ή τυρί cottage, ρικότα, μασκαρπόνε, ......
600
γρ
τυρί κρέμα
(τύπου Φιλαδέλφεια)
Για την επικάλυψη βατόμουρου
300
γρ
βατόμουρα
1
κτσ
κορν φλάουρ
Instructions
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C.
Για τη βάση
Τυλίξτε τα μπισκότα βρώμης και τα παξιμάδια σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και χτυπήστε τα με έναν πλάστη μέχρι να σχηματιστούν πολύ μικρά ψίχουλα.
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε.
Ρίξτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ διαμέτρου 26 εκατοστών και πιέστε το ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη τη βάση.
Βάλτε το στο φούρνο για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση
Χτυπήστε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη ζάχαρη βανίλια μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ανακατέψτε το κουάρκ και το τυρί κρέμα.
Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και ρίξτε όλο το μείγμα πάνω στη βάση από μπισκότα και παξιμάδια.
Ψήστε για άλλα 40 λεπτά.
Βγάλτε το τσίζκεικ από το φούρνο και χαλαρώστε τα τοιχώματα από τη φόρμα και αφήστε το να κρυώσει.
Για την επικάλυψη με βατόμουρα
Πολτοποιήστε τα βατόμουρα ή πιέστε τα με ένα πιρούνι και αφήστε τα να βράσουν σε μια μικρή κατσαρόλα.
Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με 2 κουταλιές της σούπας νερό και προσθέστε το στον πουρέ βατόμουρου.
Αφήστε το στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
Αφήστε το να κρυώσει καλά και στη συνέχεια απλώστε το πάνω στο cheesecake.
Βάλτε το στο ψυγείο για τρεις ώρες.
Keyword
Cheesecake