Go Back

Ζύμη Εμπανάδας (χωρίς αυγό)

Prep Time 20 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 20 minutes
Course Ζύμη
Servings 12

Ingredients
  

  • 300 γρ αλεύρι + αλεύρι για το πασπάλισμα
  • 100 γρ βούτυρο μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml νερό (περίπου)

Instructions
 

  • Ανακατέψτε το βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώστε με τα χέρια σας.
  • Προσθέστε σταδιακά νερό μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ομοιόμορφη ζύμη.
  • Αν είναι πολύ κολλώδης, προσθέστε περισσότερο αλεύρι, αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε περισσότερο νερό.
  • Τώρα τυλίξτε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο, για περίπου 1 ώρα ή εάν βιάζεστε, μέχρι να είναι έτοιμη η γέμιση.
Keyword 4 υλικά, Χωρίς αυγό