Ζεσταίνετε το νερό, λίγο πριν φτάσει στο σημείο βρασμού.
Βάλτε την τριμμένη καρύδα στο μπλέντερ και προσθέστε το ζεστό νερό. Εάν δεν χωράει όλο το νερό, αυτό μπορεί να γίνει σε δόσεις. (Όπως θα δείτε στο τελευταίο βήμα).
Χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα για αρκετά λεπτά μέχρι να γίνει παχύρρευστο και κρεμώδες.
Αδειάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσετε τα περισσότερα στερεά της καρύδας.
Πιέστε το στραγγισμένο υγρό μέσα από μια πετσέτα ή ένα πανί τυρομάντιλο διαφόρων πάχων για να αφαιρέσετε τα υπόλοιπα κομμάτια καρύδας.
Αν χρειάστηκε να χωρίσετε το νερό σε παρτίδες βάλτε όλη την καρύδα που στραγγίσατε πίσω στο μπλέντερ, προσθέστε το υπόλοιπο νερό και επαναλάβετε.
Πιείτε το αμέσως ή αποθηκεύστε το στο ψυγείο έως και 3-4 ημέρες μετά την παρασκευή του για καλύτερη γεύση και υφή. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συντηρητικά, η "κρέμα" του γάλακτος καρύδας μπορεί να διαχωριστεί στην κορυφή αν αποθηκευτεί στο ψυγείο. Απλά ανακινήστε ή ανακατέψτε το πριν το χρησιμοποιήσετε.