Go Back

Κρεολέζικη ντοματοσαλάτα

Ντομάτες, φέτες κρεμμυδιού, δυόσμος, τοποθετούνται όμορφα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνονται με μια πλούσια βινεγκρέτ μουστάρδας, κάνοντας αυτή τη σαλάτα ένα πιάτο νόστιμο όσο και αξέχαστο.
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course Σαλάτα
Cuisine Αμερική
Servings 4 άτομα
Calories 71 kcal

Ingredients
  

Σαλάτα

  • 3 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες 1/2εκ πάχος
  • 1 κρεμμύδι γλυκό, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε ροδέλες
  • ¼ κτγ αλάτι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κτσ δυόσμο
  • 2 κτγ σχοινόπρασο φρέσκο ψιλοκομμένο

Βινεγκρέτ

  • 4 κτγ ελαιόλαδο
  • 4 κτγ ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κτγ μουστάρδα ντιζόν
  • ½ κτγ σκόρδο πολτοποιημένο

Instructions
 

Σαλάτα

  • Βάζουμε εναλλάξ τη ντομάτα και τις φέτες του κρεμμυδιού σε μια πιατέλα.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι.
  • Γαρνίρουμε με μέντα και σχοινόπρασο.

Βινεγκρέτ

  • Βάζουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο σε ένα βάζο.
  • Κλείνουμε καλά το βάζο και ανακινούμε ζωηρά.
  • Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε, καλό θα είναι τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα