Κρεολέζικη ντοματοσαλάτα
Ντομάτες, φέτες κρεμμυδιού, δυόσμος, τοποθετούνται όμορφα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και περιχύνονται με μια πλούσια βινεγκρέτ μουστάρδας, κάνοντας αυτή τη σαλάτα ένα πιάτο νόστιμο όσο και αξέχαστο.
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course Σαλάτα
Cuisine Αμερική
Servings 4 άτομα
Calories 71 kcal
Σαλάτα
- 3 ντομάτες ώριμες, κομμένες σε φέτες 1/2εκ πάχος
- 1 κρεμμύδι γλυκό, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε ροδέλες
- ¼ κτγ αλάτι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κτσ δυόσμο
- 2 κτγ σχοινόπρασο φρέσκο ψιλοκομμένο
Βινεγκρέτ
- 4 κτγ ελαιόλαδο
- 4 κτγ ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κτγ μουστάρδα ντιζόν
- ½ κτγ σκόρδο πολτοποιημένο
Βινεγκρέτ
Βάζουμε το λάδι, το ξίδι, τη μουστάρδα και το σκόρδο σε ένα βάζο.
Κλείνουμε καλά το βάζο και ανακινούμε ζωηρά.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε, καλό θα είναι τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.