Συγκεντρώστε τα υλικά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, προσθέστε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αλάτι και το πιπέρι και σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να είναι διάφανα αλλά όχι αρκετά μαλακά.
Βγάζουμε το κρεμμύδι από το τηγάνι και το αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά χωρίς ανακάτεμα για 3 με 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Προσθέστε το σκόρδο, το θυμάρι, το αλεύρι, το κρεμμύδι σε σκόνη και την πάπρικα. Προσθέστε ξανά το κρεμμύδι στο τηγάνι. Ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθεί τελείως. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.
Ρίχνουμε το λευκό κρασί στο τηγάνι, ξύνοντας τον πάτο για να παρουμε όλη τη γεύση καθώς ψήνεται.
Προσθέστε το ζωμό λαχανικών, το ένα φλιτζάνι νερό που κρατίσαμε από τα ζυμαρικά, σάλτσα Worcestershire και φύλλα δάφνης. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν όλα. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.
Προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Περιχύνουμε με τα ζυμαρικά και από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και μια κουταλιά ξινή κρέμα αν θέλουμε.