2-3σκελίδεςσκόρδοανάλογα με το πόσο σκορδάτη γεύση θέλουμε
1λεμόνιτο ξύσμα και λίγο από το χυμό του
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
Instructions
Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το βασιλικό (αν τον χρησιμοποιήσουμε), τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κουκουνάρι ή τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και την παρμεζάνα.
Τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και να έχει την επιθυμητή από εμάς σύσταση. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κατά διαστήματα το ελαιόλαδο.
Τελειοποιούμε τη γεύση του πέστο μας με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το χυμό από το λεμόνι.