Go Back
Print
Smaller
Normal
Larger
Γκι κοκτέιλ
Print Recipe
Prep Time
5
minutes
mins
Total Time
5
minutes
mins
Course
Ποτό
Servings
1
κανάτα
Ingredients
Για ένα ποτό
56
γρ
ρούμι
λευκό
14
γρ
χυμό λάιμ
28
γρ
σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
(η συνταγή ακολουθεί παρακάτω)
2
κτσ
βατόμουρα
για γαρνιτούρα
δεντρολίβανο
κλαδάκια για γαρνίρισμα
Για μια κανάτα
2
φλιτζάνια
ρούμι
λευκό
1/2
φλιτζάνι
χυμό λάιμ
1
φλιτζάνι
σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
1
φλιτζάνι
βατόμουρα
για γαρνιτούρα
δεντρολίβανο
κλαδάκια για γαρνίρισμα
Απλό σιρόπι δεντρολιβάνο-βατόμουρο
2
φλιτζάνια
βατόμουρα
2-3
κλαδάκια
δεντρολίβανο
1
φλιτζάνι
νερό
3/4
φλιτζάνι
ζάχαρη
Instructions
Για ένα ποτό
Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο.
Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι που έχουμε βάλει μέσα πάγο.
Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και κλαδάκι δεντρολίβανο.
Για μια κανάτα
Ανακατεύουμε το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο σε μια κανάτα.
Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια πάγο για να γίνει δροσερό.
Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο.
Απλό σιρόπι από βατόμουρα και δεντρολίβανο
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά.
Βράστε έως ότου τα βατόμουρα είναι μαλακά αλλά δεν έχουν διαλυθεί, περίπου 10 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια στραγγίστε το μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.