Ακολουθήστε τις οδηγίες για την φοκάτσια μέχρι και το βήμα 5.
Κόψτε στη μέση τα ντοματίνια και ψιλοκόψτε τα φύλλα βασιλικού.Βάλτε τα σε ένα μπολ και αλατίστε τα με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, ρίξτε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λίγο ξύδι από λευκό κρασί.Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ.
Ακολουθώντας την διαδικασία, μόλις διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη, πιέστε την να χάσει τον αέρα της και απλώστε την σε ένα καλά λαδωμένο ταψί, απλώστε το ζυμάρι για να καλύψει το ταψί σας. Με τα δάχτυλά σας πιέστε τη ζύμη για να κάνετε αρκετά βαθουλώματα.
Απλώστε τα ντοματίνια και τον βασιλικό, καλύπτοντας πάνω από τα δύο τρίτα της ζύμης.
Αφήστε τη φοκάτσια σας να φουσκώσει για άλλα 20 λεπτά, στη συνέχεια ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.