8γραλάτι(ανθό αλατιού) εάν χρησιμοποιήσετε απλό επιτραπέζιο αλάτι, χρησιμοποιήστε περίπου το μισό όγκο ή το ίδιο βάρος
4γρbaking powder(1 κουταλάκι του γλυκού περίπου)
160γργάλαπλήρες, όχι λάιτ (περίπου 2/3 του φλιτζανιού) κρύο ή χλιαρό,
30γρβούτυροαλατισμένο, λιωμένο (2 κ.τ.σ. περίπου)
2αυγάμεγάλα
100γρ τυρί Cheddarψιλοκομμένο ή χοντροτριμμένο
160γρτυρί Grana Padanoψιλοκομμένο ή χοντροτριμμένο
Instructions
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε και ανακατεύουμε το άμυλο ταπιόκας, το αλάτι, το baking powder, το γάλα, το βούτυρο και τα αυγά. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, δεν χρειάζεται μίξερ, ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά, περίπου 2 λεπτά είναι αρκετά.
Προσθέστε το τσένταρ και το Grana Padano στη ζύμη. Ζυμώστε απαλά για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα τυριά ενώ αφήνετε μερικά μεγαλύτερα κομμάτια τυριού να παραμείνουν στην επιφάνεια, ζυμώνουμε περίπου 2 λεπτά.
Καλύψτε τη ζύμη με μεμβράνη η οποία όμως θα πρέπει να ακουμπά πάνω στη ζύμη. Βάλτε το μπολ με τη ζύμη στο ψυγείο όλη τη νύχτα για να αφήσετε το άμυλο να ενυδατωθεί πλήρως.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 ° C και ρυθμίστε τη σχάρα του φούρνου στην μεσαία θέση. Αφαιρέστε τη ζύμη από το ψυγείο και φτιάξτε μπάλες περίπου 4-5 εκ. χρησιμοποιώντας τις παλάμες των χεριών σας. Κάντε μια εσοχή στο κάτω μέρος κάθε μπαλίτσας χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας ή του αντίχειρα σας.
Σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις μπαλίτσες αφήνοντας 2-3 εκ. χώρο μεταξύ τους. Ψήνουμε μέχρι να διογκωθούν και να ροδίσουν, περίπου 20 λεπτά, περιστρέφοντας το ταψί μία φορά κατά το ψήσιμο.
Notes
Για να πάρουν οι μπαλίτσες μας ομοιόμορφη υφής, χωρίς εξογκώματα, χρησιμοποιήστε ζεστό γάλα · εάν θέλετε να έχουν μικρά εξογκώματα που θα δώσουν μια πιο τραγανή υφή χρησιμοποιήστε κρύο γάλα - η επιλογή είναι δική σας.Το καλύτερο από όλα είναι ότι ψήνονται τέλεια ακόμη και κατεψυγμένα, ώστε να μπορείτε πάντα να έχετε έτοιμα στην κατάψυξη.Βάλτε τις μπαλίτσες πάνω σε έναν δίσκο και στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνουν, στη συνέχεια, μεταφέρετε σε μια σακούλα με zip και αποθηκεύεστε στην κατάψυξη. Ψήνουμε απευθείας από την κατάψυξη όπως αναφέρεται παραπάνω.