500mlελαιόλαδοή εάν σας είναι λίγο βαριά, μπορείτε να παίξετε με μια μικρή αναλογία με καλαμποκέλαιο
1-2κουταλιέςξύδιλευκού κρασιού
½λεμόνι
αλάτιΘαλασσινό
Instructions
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και μετά προσθέτουμε τη μουστάρδα και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε σταδιακά περίπου το μισό λάδι, πολύ αργά στην αρχή, χτυπώντας συνεχώς για περίπου 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουμε ένα παχύρρευστο μείγμα.
Μόλις προστεθεί περίπου το μισό λάδι, ρίξτε και χτυπήστε ελαφρά 1 κουταλιά της σούπας ξύδι - αυτό θα χαλαρώσει ελαφρώς το μείγμα και θα του δώσει πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα.
Συνεχίστε να προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο λάδι, χτυπώντας συνεχώς.
Ρίξτε μια πρέζα αλάτι, ρίξτε σιγά σιγά το χυμού του μισού λεμονιού και λίγο ακόμη ξύδι, αν χρειαστεί.