Go Back

Cheesecake με κρέμα λεμονιού και σάλτσα βατόμουρου

Cheesecake με κρέμα λεμονιού, ένα κλασικό γλυκό με πλούσια γεύση τυριού και δροσιά λεμονιού. Η επικάλυψη σάλτσας βατόμουρου δίνει επιπλέον γλύκα και ομορφιά.
Prep Time 30 minutes
αναμονή στο ψυγείο 12 hours
Total Time 12 hours 30 minutes
Course Vegan, Vegetarian, Γλυκά, Επιδόρπιο
Servings 12

Ingredients
  

Για τη βάση:

  • 300 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 70 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσια
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 1 κτγ βανίλια
  • 20 γρ. σιρόπι αγαύης

Για την κρέμα

  • 2 λεμόνια βιολογικά
  • 110 γρ. βούτυρο κακάο
  • 500 γρ. πάστα αμυγδάλου λευκή
  • 100 γρ. πουρέ κάσιους
  • 140 γρ. σιρόπι αγαύης
  • 30 γρ. λεκιθίνη
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Για τη σάλτσα και την επικάλυψη

  • 250 γρ. σμέουρα
  • 100 γρ. βατόμουρα
  • 100 γρ. φράουλες
  • 50 γρ. βατόμουρα
  • 2 κτσ σιρόπι αγαύης

Instructions
 

Για τη βάση

  • Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από το σιρόπι αγαύης, και πολτοποιήστε μέχρι να γίνουν σκόνη τα αμύγδαλα.
  • Προσθέστε το σιρόπι αγαύης και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε μια κολλώδη ζύμη.
  • Αδειάστε τη ζύμη σε μια φόρμα με άνοιγμα, στρωμένη με χαρτί ψησίματος. (Ø 23 εκ., με αποσπώμενο πάτο) και πιέστε το με τις παλάμες σας να είναι ομοιόμορφο το πάχος.

Για την κρέμα

  • Πλένουμε τα λεμόνια σε ζεστό νερό και τα στεγνώνουμε.
    Από τα 2 λεμόνια, θα πάρουμε, από το 1 το ξύσμα και από τα 2 το χυμό (περίπου 110 ml χυμό).
    Κατόπιν βάλτε το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να πάρετε ένα λείο αποτέλεσμα.
  • Λιώστε το βούτυρο κακάο σε μπεν μαρί σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
    Βάλτε όλα τα υλικά για τη γέμιση στο μπλέντερ, μαζί με 300 ml νερό και ανακατέψτε μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα.
    Απλώστε το μείγμα στη βάση του κέικ.
    Καλύψτε με λαδόκολλα ψησίματος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια, σκεπάστε το και αφήστε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα.

Για την επικάλυψη

  • Ξεχωρίστε, πλύνετε και καθαρίστε τα μούρα, τεμαχίστε τις φράουλες στα τέσσερα.
    Χτυπήστε 200 γραμμάρια σμέουρα με το σιρόπι αγαύης σε ένα μπλέντερ και περάστε τα από ψιλό κόσκινο.
    Απλώστε τη σάλτσα σμέουρων πάνω στο γλυκό και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα (μούρα, φράουλες, σμέουρα, .....)
Keyword Cheesecake, Εύκολα, Λεμόνι, Φρούτα