Go Back

Cheesecake καρύδας

Η πρώτη μπουκιά από αυτό το Cheesecake καρύδας θα σας γεμίσει με μια έντονη γεύση καρύδας, η κρέμα είναι αφράτη και απαλή που θα λιώνει στο στόμα σας, ενώ η βάση δίνει μια τραγανή αντίθεση.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Servings 8

Ingredients
  

Βάση

  • μπισκότα σοκολάτας
  • 100 γρ βούτυρο
  • 1 κτγ χυμό λεμονιού
  • 50 γρ καρύδα σε νιφάδες

Επικάλυψη

  • 450 γρ τυρί κρέμα
  • 2 αυγά
  • 85 γρ ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλια
  • 100 ml κρέμα καρύδας
  • χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι
  • 50 γρ καρύδα τριμμένη
  • κουβερτούρα κατά βούληση

Instructions
 

Βάση

  • θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε τις νιφάδες καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  • Ανακατέψτε τα όλα μαζί και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας λαδωμένης και αλευρωμένης φόρμας για κέικ. ( Απλώστε καλά και πιέστε καλά προς τα κάτω).

Γέμισμα

  • Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Χρησιμοποιήστε τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός σας.
  • Στη συνέχεια, προσθέστε το πρώτο αυγό, ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια προσθέστε το δεύτερο αυγό και ανακατέψτε μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Τώρα προσθέστε την κρέμα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, τον πολτό βανίλιας και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο, αρκετά υγρό μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων και ψήστε στους 160 °C για περίπου 60 λεπτά (προσέξτε να μην σκουρύνει πολύ στην κορυφή, αν συμβαίνει αυτό, απλά βάλτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από το κέικ. )
  • Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια μπορείτε να το διακοσμήσετε με λίγη κουβερτούρα αν θέλετε.
Keyword Cheesecake, καρύδα