Cheesecake καρύδας
Η πρώτη μπουκιά από αυτό το Cheesecake καρύδας θα σας γεμίσει με μια έντονη γεύση καρύδας, η κρέμα είναι αφράτη και απαλή που θα λιώνει στο στόμα σας, ενώ η βάση δίνει μια τραγανή αντίθεση.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 55 minutes mins
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Βάση
- μπισκότα σοκολάτας
- 100 γρ βούτυρο
- 1 κτγ χυμό λεμονιού
- 50 γρ καρύδα σε νιφάδες
Επικάλυψη
- 450 γρ τυρί κρέμα
- 2 αυγά
- 85 γρ ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλια
- 100 ml κρέμα καρύδας
- χυμό λεμονιού από μισό λεμόνι
- 50 γρ καρύδα τριμμένη
- κουβερτούρα κατά βούληση
Βάση
θρυμματίστε τα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέστε τις νιφάδες καρύδας, το λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
Ανακατέψτε τα όλα μαζί και τοποθετήστε τα στον πάτο μιας λαδωμένης και αλευρωμένης φόρμας για κέικ. ( Απλώστε καλά και πιέστε καλά προς τα κάτω).
Γέμισμα
Χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Χρησιμοποιήστε τα χτυπητήρια του μίξερ χειρός σας.
Στη συνέχεια, προσθέστε το πρώτο αυγό, ανακατέψτε ξανά και στη συνέχεια προσθέστε το δεύτερο αυγό και ανακατέψτε μέχρι να δέσει το μείγμα.
Τώρα προσθέστε την κρέμα καρύδας, την τριμμένη καρύδα, τον πολτό βανίλιας και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο, αρκετά υγρό μείγμα.
Απλώστε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότων και ψήστε στους 160 °C για περίπου 60 λεπτά (προσέξτε να μην σκουρύνει πολύ στην κορυφή, αν συμβαίνει αυτό, απλά βάλτε ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος πάνω από το κέικ. )
Όταν είναι έτοιμο, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια μπορείτε να το διακοσμήσετε με λίγη κουβερτούρα αν θέλετε.
Keyword Cheesecake, καρύδα