Πορτοκαλοκόκκινο λάχανο
Ένα πιάτο, λίγο φρουτώδες και ελαφρύ, η συνταγή είναι πολύ εύκολη να γίνει και το αποτέλεσμα, εκπληκτικό.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr
Course Vegetarian, Κυρίως πιάτο
- 1 κόκκινο λάχανο μικρό
- 4 πορτοκάλια
- 1 κομμάτι τζίντζερ σε πάχος αντίχειρα
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- πιπέρι
- αλάτι
- ελαιόλαδο
- 250 ml ζωμό λαχανικών
Πλύνετε το κόκκινο λάχανο, κόψτε το στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και βάλτε το στην άκρη.
Καθαρίστε τα πορτοκάλια. Κόψτε τα φιλέτα με ένα μαχαίρι, (κάντε το πάνω από ένα μπολ για να συλλέξετε το χυμό) και βάλτε τα στην άκρη.
Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες.
Καθαρίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το επίσης σε πολύ λεπτά κομμάτια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε αυτό τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
Προσθέστε το λάχανο και σοτάρετε για λίγο.
Σβήνετε με το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρέψτε στη χαμηλότερη φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
Τέλος, ρίχνετε μέσα τα φιλέτα πορτοκαλιού και διορθώνετε τη γεύση στα γούστα σας με λίγο αλάτι ή πιπέρι.
Keyword κόκκινο λάχανο, πορτοκάλι