Go Back

Πορτοκαλοκόκκινο λάχανο

Ένα πιάτο, λίγο φρουτώδες και ελαφρύ, η συνταγή είναι πολύ εύκολη να γίνει και το αποτέλεσμα, εκπληκτικό.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course Vegetarian, Κυρίως πιάτο

Ingredients
  

  • 1 κόκκινο λάχανο μικρό
  • 4 πορτοκάλια
  • 1 κομμάτι τζίντζερ σε πάχος αντίχειρα
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • 250 ml ζωμό λαχανικών

Instructions
 

  • Πλύνετε το κόκκινο λάχανο, κόψτε το στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Κόψτε το σε λεπτές λωρίδες και βάλτε το στην άκρη.
  • Καθαρίστε τα πορτοκάλια. Κόψτε τα φιλέτα με ένα μαχαίρι, (κάντε το πάνω από ένα μπολ για να συλλέξετε το χυμό) και βάλτε τα στην άκρη.
  • Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές λωρίδες.
  • Καθαρίστε το τζίντζερ και ψιλοκόψτε το επίσης σε πολύ λεπτά κομμάτια.
  • Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε σε αυτό τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
  • Προσθέστε το λάχανο και σοτάρετε για λίγο.
  • Σβήνετε με το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνετε.
  • Μαγειρέψτε στη χαμηλότερη φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
  • Τέλος, ρίχνετε μέσα τα φιλέτα πορτοκαλιού και διορθώνετε τη γεύση στα γούστα σας με λίγο αλάτι ή πιπέρι.
Keyword κόκκινο λάχανο, πορτοκάλι