Go Back

Σάντουιτς με ψημένο τυρί, σύκο, μπέικον και θυμάρι

Το άρωμα του μελιού, του θυμαριού και του ψωμιού είναι απλά ακαταμάχητο, το τυρί, ζεστό και λιώνει, το μπέικον τραγανό, το σύκο γλυκό και αρωματικό, όλα συνδυάζονται τέλεια και δημιουργούν ένα σάντουιτς τόσο νόστιμο,
Prep Time 5 minutes
Cook Time 8 minutes
Total Time 13 minutes
Course Brunch, Σάντουιτς, Σνακ
Servings 2 σάντουιτς

Ingredients
  

  • 4 φέτες ψωμί
  • 4 φέτες τυρί (κάποιο μαλακό που λιώνει ωραία)
  • 2 φέτες μπέικον
  • 2 σύκα (ένα για το κάθε σάντουιτς, πολύ καλά πλυμένα)
  • θυμάρι
  • 1 κτσ μέλι
  • ½ κτσ καστανή ζάχαρη
  • 1 κτγ χυμό λεμονιού
  • βούτυρο λίγο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • πάπρικα

Instructions
 

  • Κόψτε το κάθε σύκο σε 4 χοντρές φέτες και τοποθετήστε τα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο, ανακατέψτε το μέλι, το χυμό λεμονιού, το θυμάρι και τη ζάχαρη, περιχύστε τις φέτες σύκου και αφήστε τα στην άκρη να μαριναριστούν.
  • Σε ένα τηγάνι, τηγανίστε το μπέικον και από τις δύο πλευρές ώστε να γίνει τραγανό.
    Βάλτε το μπέικον που έχετε τραγανίσει σε ένα πιάτο, χωρίς να καθαρίσετε το τηγάνι.
  • Βουτυρώστε καθεμία από τις τέσσερις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές, βάλτε από πάνω από δύο φέτες τυρί και ρίξτε λίγο θυμάρι, καθώς και το καβουρδισμένο μπέικον.
  • Τοποθετήστε πάνω από το μπέικον τις φέτες από τα σύκα και αλατοπιπερώστε.
  • Καλύψτε με τις υπόλοιπες δύο φέτες ψωμιού για να φτιάξετε ένα σάντουιτς.
  • Τώρα τοποθετήστε τα σάντουιτς στο τηγάνι και πιέστε τα καλά (με κάποιο βάρος, π.χ. με ένα μικρό πιάτο που έχετε βάλει μέσα να πατάει κάτι βαρύ).
  • Τηγανίστε για περίπου 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά, πάντα με το βάρος από πάνω.
    Το τυρί θα πρέπει να έχει λιώσει μέχρι τώρα, εάν όχι, τηγανίστε λίγο ακόμη προσέχοντας να μην καεί το ψωμί.
  • Και το σάντουιτς με ψητό τυρί είναι έτοιμο.
    Αν θέλετε, μπορείτε στο τέλος να το ραντίσετε με λίγο μέλι.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, μπέικον, Σύκο