Γουακαμόλε λίγο διαφορετικό
Γουακαμόλε με δαμάσκηνα: μια λαχταριστή εκδοχή του κλασικού μεξικανικού dip, με μια γλυκιά και ξινή γεύση που ισορροπεί τέλεια με τη λιπαρότητα του αβοκάντο.
Prep Time 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
Course Ντιπ, Συνοδευτικά
Cuisine Μεξικό
- 2 αβοκάντο
- 1 κρεμμύδι μικρό, πολύ ψιλοκομμένο σε κύβους
- ½ σκελίδα σκόρδο
- 1 δαμάσκηνο κίτρινο, ψιλοκομμένο
- 1 δαμάσκηνο κόκκινο, ψιλοκομμένο
- 1 κτσ κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 λάιμ (το χυμό του)
- ½ πιπεριά Jalapeño ψιλοκομμένh (περισσότερο ή λιγότερο, έχει να κάνει με το πόσο πικάντικη γεύση θέλετε)
- αλάτι
- πιπέρι
Κόψτε το αβοκάντο, αφαιρέστε το κουκούτσι και βγάλτε το με ένα κουτάλι.
Βάλτε όλα τα κομμάτια σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τα καλά με ένα πιρούνι για να φτιάξετε ένα είδος κρέμας.
Προσθέστε το κρεμμυδάκι, τα δαμάσκηνα, τον κόλιανδρο, το χυμό λάιμ και το jalapeno και ανακατέψτε καλά.
Αλατοπιπερώνστε, αδειάστε σε ένα καθαρό μπολ και σερβίρετε με αρκετά nachos.
Keyword αβοκάντο, Γρήγορα, Εύκολα