Go Back

Καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί

Ένα επιδόρπιο που είναι ταυτόχρονα γλυκό και αλμυρό, με μια πικάντικη νότα που θα σας μαγέψει, τα καραμελωμένα ροδάκινα φούρνου με κατσικίσιο τυρί είναι η τέλεια επιλογή για να ολοκληρώσετε το γεύμα σας.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 35 minutes
Course Επιδόρπιο
Servings 6 τεμάχια

Ingredients
  

  • 3 ροδάκινα (ώριμα, αλλά όχι πολύ μαλακά)
  • 1 κτγ κανέλα
  • ½ κτγ θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • ¼ κτγ ξύσμα λεμονιού
  • 3 κτσ μέλι
  • 1 κτσ καστανή ζάχαρη
  • 6 κτγ κατσικίσιο τυρί (θα είναι καλύτερα φρέσκο)

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C πάνω/κάτω.

Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα

  • Πλένετε τα ροδάκινα, τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και αφαιρείτε το κουκούτσι.
  • Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος.
  • Ανακατέψτε το θυμάρι, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το μέλι σε ένα μικρό μπολ.

Πάμε για ψήσιμο

  • Περιχύνετε ομοιόμορφα τα μισά ροδάκινα και ψήστε το ταψί στο φούρνο για 20-25 λεπτά στο μεσαίο επίπεδο.
  • Μετά από περίπου 25 λεπτά, βγάλτε το και πασπαλίστε με λίγη καστανή ζάχαρη κάθε ροδάκινο.
  • Ψήστε ξανά για 3-5 λεπτά στο πάνω επίπεδο του φούρνου.

Σερβίρουμε

  • Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε τα ροδάκινα να κρυώσουν για λίγο.
  • Τοποθετήστε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε κάθε μισό ροδάκινο και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο θαλασσινό αλάτι, αν θέλετε.

Notes

Μπορείτε να μετατρέψετε τα ροδάκινα σε μια υπέροχη σαλάτα με ρόκα και ζαμπόν (όποιο σας αρέσει, εμείς το δοκιμάσαμε με λίγες φέτες serrano που είχαν περισσέψει)!
  • Για να καραμελωσούν καλύτερα τα ροδάκινα, μπορείτε να τα αφήσετε έξω από το ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τα ψήσετε.
  • Μπορείτε να προσθέσετε έξτρα υφή και γεύση στα καραμελωμένα ροδάκινα, με ξηρούς καρπούς ή μπαχαρικά.
  • Για μια πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βουβαλίσιο τυρί ή τυρί κρέμα αντί για κατσικίσιο τυρί.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα, κατσικίσιο τυρί, ροδάκινο