Στικς γλυκοπατάτας με τσίλι και σάλτσα μοσχολέμονου-κόλιανδρου
Τα στικς γλυκοπατάτας με τσίλι είναι ένα νόστιμο και υγιεινό συνοδευτικό που είναι εύκολο να φτιαχτούν. Οι πατάτες είναι τραγανές από έξω και μαλακές από μέσα, και ο συνδυασμός γλυκού και πικάντικου είναι απλά τέλειος.
Prep Time 25 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr 10 minutes mins
Course Σνακ, Συνοδευτικά
Cuisine Γαλλία
Για τις πατάτες
- 4 γλυκοπατάτες
- 1 κτγ πιπέρι καγιέν
- 4 κτσ ελαιόλαδο
- ½ κτγ θαλασσινό αλάτι χοντροαλεσμένο
- χυμό λάιμ από ½ λάιμ
- 2 κτσ νερό
- 6 κτσ πολέντα
Για το ντιπ
- 500 γρ γιαούρτι
- 1 κτσ μέλι
- 2 κτσ κόλιανδρο φρέσκο, χοντροκομμένο
- ½ τσίλι πολύ ψιλοκομμένο
- χυμό λάιμ από ½ λάιμ
- αλάτι
- πιπέρι
Για τις πατάτες
Κόψτε τις πατάτες κατά μήκος, πρώτα σε τέσσερις φέτες και μετά σε λωρίδες. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε μια σακούλα κατάψυξης.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το χυμό λάιμ, το πιπέρι καγιέν, το θαλασσινό αλάτι, το ελαιόλαδο και το νερό.
Προσθέστε το υγρό μείγμα στη σακούλα με τις πατάτες και ανακινήστε καλά ώστε να αναμειχθούν όλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ανακατέψετε όλα στο μπολ που αναμείξατε τα υγρά, ότι σας βολεύει.
Προσθέστε την πολέντα και τα καρυκεύματα στις πατάτες και ανακατέψτε ξανά ώστε να παναριστούν ομοιόμορφα.
Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι οι γλυκοπατάτες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Για το ντιπ
Ανακατέψτε το γιαούρτι με το τσίλι, το χυμό λάιμ, το μέλι και τον κόλιανδρο σε ένα μπολ και αλατοπιπερώστε.
Βγάλτε τις πατάτες από το φούρνο και σερβίρετε με το ντιπ.
Απολαύστε τις πατατούλες, μόνες τους ή συνοδεύοντας κάποιο άλλο πιάτο.
Keyword γλυκοπατάτες, Γρήγορα, Εύκολα