Τσιζκέικ λευκής σοκολάτας με φράουλες
Υπέροχα αφράτο, φρουτώδες, λευκοσοκολατένιο cheesecake!
Prep Time 40 minutes mins
Cook Time 55 minutes mins
ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες 3 hours hrs
Total Time 4 hours hrs 35 minutes mins
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Για το μείγμα κρέμας τυριού
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 50 γρ λευκή σοκολάτα
- 110 γρ ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας
- 3 αυγά
- 600 γρ τυρί κρέμα
- 250 γρ γιαούρτι σφιχτό ή τυρί quark, cottage, ρικότα, μασκαρπόνε, ......
- 2 κτσ κορν φλάουρ
Μείγμα φράουλας
- 300 γρ φράουλες κατεψυγμένες
- 1 κτσ ζάχαρη
- ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Για τη βάση
Βάλτε όλα τα μπισκότα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και σπάστε τα πολύ μικρά με έναν πλάστη, ή απλά βάλτε τα στο μπλεντεράκι.
Ανακατέψτε τα μπισκότα με τη βρώμη, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα στη βουτυρωμένη φόρμα.
Πιέστε καλά και βάλτε το στο φούρνο στους 180°C πάνω/κάτω για 10 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Τώρα χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C.
Για το μείγμα κρέμας τυριού
Βάλτε την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα.
Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέστε τα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Αφήστε τα στην άκρη.
Χτυπήστε τη ζάχαρη, τους σπόρους από το λοβό βανίλιας και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κορν φλαουρ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατέψτε σε αυτό το μείγμα την κρέμα γάλακτος με τη λιωμένη σοκολάτα.
Συνθέτουμε το τσιζκέικ
Περάστε τις φράουλες μέσα από ένα κόσκινο, στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά.
Βγάλτε τη βάση του κέικ από το ψυγείο και απλώστε προσεκτικά το μείγμα σε αυτήν και ισιώστε το.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στο φούρνο στους 160°C πάνω/κάτω.
Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ή για τουλάχιστον 3 ώρες).
Keyword Cheesecake, τυρί κρέμα, φράουλα