Go Back

Τσιζκέικ λευκής σοκολάτας με φράουλες

Υπέροχα αφράτο, φρουτώδες, λευκοσοκολατένιο cheesecake!
Prep Time 40 minutes
Cook Time 55 minutes
ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες 3 hours
Total Time 4 hours 35 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Servings 12

Equipment

  • 1 Φόρμα ψησίματος 26εκ.

Ingredients
  

Για τη βάση

Για το μείγμα κρέμας τυριού

  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ λευκή σοκολάτα
  • 110 γρ ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 3 αυγά
  • 600 γρ τυρί κρέμα
  • 250 γρ γιαούρτι σφιχτό ή τυρί quark, cottage, ρικότα, μασκαρπόνε, ......
  • 2 κτσ κορν φλάουρ

Μείγμα φράουλας

  • 300 γρ φράουλες κατεψυγμένες
  • 1 κτσ ζάχαρη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Instructions
 

Για τη βάση

  • Βάλτε όλα τα μπισκότα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και σπάστε τα πολύ μικρά με έναν πλάστη, ή απλά βάλτε τα στο μπλεντεράκι.
  • Ανακατέψτε τα μπισκότα με τη βρώμη, λιώστε το βούτυρο και προσθέστε το στα μπισκότα. Ανακατέψτε καλά και απλώστε τα στη βουτυρωμένη φόρμα.
  • Πιέστε καλά και βάλτε το στο φούρνο στους 180°C πάνω/κάτω για 10 λεπτά.
  • Βγάλτε το από το φούρνο και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  • Τώρα χαμηλώστε το φούρνο στους 160°C.

Για το μείγμα κρέμας τυριού

  • Βάλτε την κρέμα γάλακτος να σιγοβράσει σε μια μικρή κατσαρόλα.
  • Σπάστε τη λευκή σοκολάτα σε κομμάτια και προσθέστε τα στην κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
  • Αφήστε τα στην άκρη.
  • Χτυπήστε τη ζάχαρη, τους σπόρους από το λοβό βανίλιας και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέστε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι και το κορν φλαουρ και ανακατέψτε σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5-7 λεπτά, ανακατέψτε σε αυτό το μείγμα την κρέμα γάλακτος με τη λιωμένη σοκολάτα.

Μείγμα φράουλας

  • Ζεσταίνετε τις φράουλες σε ένα τηγάνι και τις πολτοποιείτε.
  • Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.

Συνθέτουμε το τσιζκέικ

  • Περάστε τις φράουλες μέσα από ένα κόσκινο, στο μείγμα με το τυρί κρέμα και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Βγάλτε τη βάση του κέικ από το ψυγείο και απλώστε προσεκτικά το μείγμα σε αυτήν και ισιώστε το.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά στο φούρνο στους 160°C πάνω/κάτω.
  • Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο όλη τη νύχτα (ή για τουλάχιστον 3 ώρες).
Keyword Cheesecake, τυρί κρέμα, φράουλα