1βανίλια(βανιλίνη ή 1 φακελάκι με την ζάχαρη με άρωμα βανίλιας)
1πρέζααλάτι
4αυγά
75αμύγδαλααποφλοιωμένα, ψιλοκομμένα
75μακαντέμιαψιλοκομμένα (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καρύδια πεκάν ή βραζιλιάνικα)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
75γρμαύρη σοκολάτα
125γρζάχαρη άχνη
10γρκακάο
200γρτυρί κρέμα
Instructions
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C πάνω/κάτω.
Βουτυρώστε μια φόρμα με διάμετρο 26 εκατοστών και πασπαλίστε με αλεύρι.
Λιώστε τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί και αφήστε τη να κρυώσει.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα αυγά και ανακατέψτε σιγά-σιγά, προσθέστε τους ξηρούς καρπούς και τέλος τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο.
Αδειάστε ομοιόμορφα στη φόρμα και βάλτε το στο φούρνο για 25 λεπτά! *
Επικάλυψη σοκολάτας:
Λιώστε ξανά τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Κοσκινίστε το κακάο και τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε τα μαζί. Προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Προσθέστε σιγά σιγά την κρέμα σοκολάτα με κουταλιές, απλώστε ομοιόμορφα πάνω στο κρύο κέικ.
Για τη διακόσμηση τώρα, μπορείτε να καραμελώσετε τους ξηρούς καρπούς που περίσσεψαν σε ένα τηγάνι και να τους ρίξετε πάνω από το κέικ που είναι καλυμμένο με γλάσο.
Notes
* !!! Μην εκπλαγείτε εάν το κέικ είναι ακόμα αρκετά μαλακό στο εσωτερικό του μετά το ψήσιμο, έτσι πρέπει να είναι... θα το διαπιστώσετε την στιγμή που θα ξεκινήσετε να το φάτε.Βάλτε τα κεράκια σας από πάνω και έχετε την καλύτερη τούρτα γενεθλίων που είχατε ποτέ.Μπορείτε την ίδια συνταγή πολύ απλά να την μετατρέψετε αντί για τούρτα σε μερικά χαριτωμένα μικρά μάφινς ή κεκάκια. Απλά ρίξτε λίγο μείγμα σε φορμάκια για μάφινς και ψήστε τα για 10-12 λεπτά στον ίδιο φούρνο... και είναι έτοιμα!