Μπάρες γκρανόλα
Εξαιρετικά απλή συνταγή με ωραία τραγανή υφή.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 42 minutes mins
Ξεκούραση 2 hours hrs
Total Time 2 hours hrs 52 minutes mins
- 2 κτσ βρώμη
- 1 κτγ κολοκυθόσποροι ολόκληροι ή χοντρο σπασμένοι
- 1 κτγ καρύδα τριμμένη χωρίς ζάχαρη
- ½ κτγ φύτρο σιταριού καβουρδισμένο
- ⅔ κούπα μέλι
- 1½ κτγ εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ κτγ αλάτι
- 1½ αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 160℃.Βουτυρώστε μια φόρμα 23×33 και στρώστε τη με λαδόκολλα. Ανακατέψτε τη βρώμη, τους κολοκυθόσπορους και την καρύδα μαζί σε ένα ταψί και ψήστε για 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε μέσα το φύτρο σιταριού. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150℃.
Όσο το μείγμα είναι ακόμα ζεστό, ανακατέψτε το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να καλυφθεί καλά το μείγμα και στη συνέχεια τα αποξηραμένα φρούτα. Αδειάστε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί και πιέστε το καλά (ένα κομμάτι λαδόκολλα από πάνω είναι πολύ καλό για να μην κολλάει στα χέρια σας) μέχρι το μείγμα να είναι όσο πιο σφιχτά γίνεται.
Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.Αφήστε το να κρυώσει για 2 έως 3 ώρες πριν κόψετε τις μπάρες. Αποθηκεύστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μία εβδομάδα ή διατηρήστε τα στην κατάψυξη για όποτε σας κάνει όρεξη για μια μπάρα.
Keyword Εύκολα, Μπάρες, Πρωινό, σνακ