Go Back

Scones ολικής άλεσης με κατσικίσιο τυρί και αποξηραμένες ντομάτες

Ένα νόστιμο μείγμα από βρετανικά scones και μεσογειακά υλικά.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course Σνακ
Cuisine Αγγλία
Servings 12

Ingredients
  

  • 70 γρ ξηροί καρποί Ποικιλία ξηρών καρπών (εγώ χρησιμοποίησα ηλίανθο και κουκουνάρι)
  • 75 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 40 γρ λιαστές ντομάτες
  • 280 γρ αλεύρι
  • ¼ κτγ αλάτι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κτσ ζάχαρη
  • 85 ml γάλα κρύο
  • 2 αυγά
  • 125 γρ βούτυρο κρύο (σε κύβους)

Για κάθε ένα scone

  • ¼ κτσ βασιλικό
  • ¼ κτσ μαϊντανό

Instructions
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°.
  • Φρυγανίστε για λίγο το μείγμα των ξηρών καρπών σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
  • Τρίψτε χοντρά το τυρί και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
  • Χτυπήστε τα αυγά και το κρύο γάλα μαζί.
  • Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού και ζυμώστε για λίγο με τα δάχτυλά σας για να κρατήσετε τη ζύμη χαλαρή. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε για λίγο με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια τραχιά ζύμη (μην ζυμώνετε πολύ γιατί τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά!!!). Τώρα προσθέστε το μείγμα τυριού και ανακατέψτε ξανά για λίγο.
  • Σχηματίστε κύκλους πάχους περίπου 2 εκατοστών και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Μπορείτε να αποφασίσετε το μέγεθος των scones, εγώ έκανα 12, οπότε είναι λίγο μικρότερα!
  • Τώρα βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα scones να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε με βούτυρο, αλάτι, ελαιόλαδο κλπ.
Keyword Γρήγορα, Εύκολα