Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°.
Φρυγανίστε για λίγο το μείγμα των ξηρών καρπών σε ένα τηγάνι χωρίς λάδι.
Τρίψτε χοντρά το τυρί και ψιλοκόψτε τις ντομάτες. Ανακατέψτε τα πάντα μαζί με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Χτυπήστε τα αυγά και το κρύο γάλα μαζί.
Προσθέστε το βούτυρο στο μείγμα αλευριού και ζυμώστε για λίγο με τα δάχτυλά σας για να κρατήσετε τη ζύμη χαλαρή. Προσθέστε το μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε για λίγο με ένα πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια τραχιά ζύμη (μην ζυμώνετε πολύ γιατί τα κουλουράκια θα γίνουν σκληρά!!!). Τώρα προσθέστε το μείγμα τυριού και ανακατέψτε ξανά για λίγο.
Σχηματίστε κύκλους πάχους περίπου 2 εκατοστών και τοποθετήστε τους σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος. Μπορείτε να αποφασίσετε το μέγεθος των scones, εγώ έκανα 12, οπότε είναι λίγο μικρότερα!
Τώρα βάλτε τα στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά μέχρι τα scones να ροδίσουν ελαφρά. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε με βούτυρο, αλάτι, ελαιόλαδο κλπ.