Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τους σπόρους παπαρούνας και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα και το γιαούρτι.
Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα (κατ' επιλογή με αποσπωμενο πάτο) διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήστε στους 150°C σε φούρνο με αέρα για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, ψήστε στους 180°C σε θερμοκρασία πάνω/κάτω για άλλα 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει.
Για το γλάσο
Βάλτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ξανά καλά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά για 2-3 λεπτά.
Κόβουμε το κέικ σε φέτες και απλώνουμε το 1/3 του μείγματος από πάνω στην πρώτη φέτα. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη στρώση κέικ.
Τώρα απλώστε το γλάσο σε όλο το κέικ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.