Go Back

Κέικ παπαρουνόσπορου με κρέμα γιαουρτιού μασκαρπόνε

Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Αναμονή στο ψυγείο 1 hour
Total Time 1 hour 50 minutes
Course Γλυκά, Επιδόρπιο
Cuisine Αμερική
Servings 8

Ingredients
  

Για τη ζύμη

  • 250 γρ βούτυρο
  • 165 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 αυγά
  • λεμόνια το ξύσμα
  • 150 ml γάλα
  • 100 γρ γιαούρτι
  • 30 γρ παπαρουνόσπορο αλεσμένο
  • 250 γρ αλεύρι
  • 2 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ λεμόνι το χυμό

Επικάλυψη και γέμιση

  • 150 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 100 γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ γιαούρτι
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • 1 κτγ εκχύλισμα βανίλιας bourbon
  • 40 γρ ζάχαρη άχνη

Instructions
 

Για τη ζύμη

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150°C.
  • Ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα του λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.
  • Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τους σπόρους παπαρούνας και μια πρέζα αλάτι και τα ανακατεύετε στο μείγμα βουτύρου εναλλάξ με το γάλα και το γιαούρτι.
  • Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα (κατ' επιλογή με αποσπωμενο πάτο) διαμέτρου 26 εκατοστών και ψήστε στους 150°C σε φούρνο με αέρα για 25 λεπτά. Στη συνέχεια, ψήστε στους 180°C σε θερμοκρασία πάνω/κάτω για άλλα 10-15 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ και αφήστε το να κρυώσει.

Για το γλάσο

  • Βάλτε το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε ξανά καλά. Τέλος, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τη ζάχαρη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά για 2-3 λεπτά.
  • Κόβουμε το κέικ σε φέτες και απλώνουμε το 1/3 του μείγματος από πάνω στην πρώτη φέτα. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη στρώση κέικ.
  • Τώρα απλώστε το γλάσο σε όλο το κέικ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Keyword παπαρουνόσπορος