Μελιτζάνα Παρμιτζιάνα
Μελιτζάνες ψημένες στη σχάρα, πασπαλισμένες με μυρωδικά, λουσμένες με μια σάλτσα ντομάτας και με πλούσια γεύση από την τριμμένη παρμεζάνα.
Prep Time 30 minutes mins
Cook Time 50 minutes mins
Total Time 1 hour hr 20 minutes mins
Course Ορεκτικά, Συνοδευτικά
Cuisine Ιταλία
- 2 μελιτζάνες μεγάλες, κομμένες σε φέτες κατά μήκος
- ελαιόλαδο μια καλή δόση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κόκκινο
- 2 κονσέρβες ντομάτα (400 γρ.) ψιλοκομμένες
- 2 κτγ ρίγανη αποξηραμένη
- 2 κτγ μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Για τη γρήγορη σάλτσα
Σε μια κατσαρόλα τηγανίζετε το σκόρδο και το κόκκινο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε τις δύο κονσέρβες ντομάτας, τη ρίγανη και τον μαϊντανό. Φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό και αφήστε τη να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί.
Όταν η σάλτσα βράσει, ανακατέψτε λίγο αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση και αφήστε τη να κρυώσει.
Για τις μελιτζάνες
Μουλιάστε τις φέτες μελιτζάνας σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, (σε αυτό το 20λεπτο μπορείτε να φτιάξετε τη σάλτσα), στη συνέχεια βγάλτε τις από το νερό και στεγνώστε τις με ένα πανάκι.
Όπως είπα ήδη, δεν τηγάνισα τις μελιτζάνες, είναι πολύ πιο υγιεινό και λιγότερο χρονοβόρο να τις ψήσετε στο γκριλ ή απλά στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.Βάλτε τις ψημένες φέτες μελιτζάνας στην άκρη. Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, απλώστε ένα λεπτό στρώμα από τη σάλτσα ντομάτας και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες μελιτζάνας, προσθέστε περισσότερη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίστε με λίγη παρμεζάνα και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 70℃ για περίπου 30 λεπτά.