Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί
Σε ποιόν δεν αρέσουν τα εύκολα, νόστιμα και γρήγορα ορεκτικάl!! Αυτές οι ροδέλες με ζαμπόν και τυρί θα γίνουν μια από τις αγαπημένες σας συνταγές. Το ζεστό γλάσο από καστανή ζάχαρη είναι η απόλυτη γαρνιτούρα για να ολοκληρωθεί αυτή την εύκολη συνταγή!
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
- 1 κουτί ζύμη για πίτσα έτοιμη (ή την δικιά σας ζύμη)
- 340 γρ ζαμπόν (λεπτές φέτες, αλλά όχι πολύ λεπτές)
- 12 φέτες τυρί (λεπτές φέτες), (όποιο τυρί σας αρέσει, εμείς εδώ χρησιμοποιήσαμε ένα Ελβετικό τυρί)
Γλάσο
- ½ κούπα βούτυρο (περίπου 8 κ.τ.σ.)
- 2 κτσ καστανή ζάχαρη
- 1 κτσ Worcestershire σος
- 1 κτσ μουστάρδα ντιζόν
- 1 κτσ παπαρουνόσπορο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή το καλύπτουμε με λαδόκολλα.
Παίρνουμε την ζύμη και την απλώνουμε στον πάγκο μας, την ανοίγουμε σε τετράγωνο με διαστάσεις 33×45 περίπου. Απλώνουμε τις φέτες του ζαμπόν και από πάνω τις φέτες το τυρί. Ξεκινώντας από την μεγάλη πλευρά του τετραγώνου, τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα, θα τσιμπήσουμε την ζύμη έτσι ώστε να ενωθεί το τελείωμα με το υπόλοιπο σώμα και θα γυρίσουμε το ρολό για να βάλουμε την ένωση προς τα κάτω. Κόβουμε το ρολό μας σε 12 κομμάτια, περίπου 2,5 πόντοι το κάθε ένα. Βάζουμε τα ρολάκια μας στο πυρέξ.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε βούτυρο, καστανή ζάχαρη, Worcestershire σος, μουστάρδα και παπαρουνόσπορους σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, το γλάσο θα γίνει λείο και γυαλιστερό. Το απλώνουμε πάνω από τα ρολάκι μας.
Καλύπτουμε το πυρέξ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες ή ψήνουμε κατευθείαν, ξεσκέπαστο για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα καφέ χρυσό χρώμα.Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!