Go Back

Η δική μου εκδοχή του μείγματος Old Bay

Αυτή η εκδοχή του Old Bay Seasoning θα σας δώσει την τολμηρή, αρωματική δύναμη του αρχικού μείγματος, ενώ σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τα φρέσκα μπαχαρικά και βότανα που έχετε ήδη στο σπίτι.
Total Time 2 minutes
Course Γρήγορα, Εύκολα, Καρυκεύματα

Ingredients
  

  • 1 κτσ αλάτι σέλινου (βλ. Σημειώσεις Συνταγής)
  • 1 κτσ πάπρικα καυτερή
  • 1 κτσ πάπρικα καπνιστή
  • 1 ½ κτγ μουστάρδα σε σκόνη
  • ¾ κτγ πιπέρι καγιέν
  • ½ κτγ μαύρο πιπέρι αλεσμένο
  • ½ κτγ λευκό πιπέρι αλεσμένο
  • ¼ κτγ φύλλα δάφνης τριμμένα (βλέπε σημειώσεις συνταγής)
  • κτγ κανέλα τριμμένη
  • κτγ γαρύφαλλο τριμμένο
  • κτγ μοσχοκάρυδο τριμμένο

Instructions
 

  • Τοποθετήστε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε τα με σύρμα για να αναμειχθούν.
  • Χρησιμοποιήστε το για να καρυκεύσετε κρέας, ψάρι, λαχανικά ή φασόλια.
  • Φυλάξτε το σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου για έως και 1 χρόνο.

Notes

Αλάτι σέλινου: 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι σέλινου μπορούν να αντικαταστήσουν το αλάτι σέλινου.
Φύλλα δάφνης: Αν δεν μπορείτε να βρείτε αλεσμένα φύλλα δάφνης, μπορείτε να αλέσετε ολόκληρα φύλλα χρησιμοποιώντας γουδί και γουδοχέρι.