Καλοκαιρινό Τσιζκέικ (Cheesecake) με φράουλα, μασκαρπόνε και καρύδα
Δροσερό, καλοκαιρινό, πολύ γευστικό γλυκό
Prep Time 5 minutes mins
Cook Time 10 minutes mins
Παραμονή στο ψυγείο 4 hours hrs
Course Γλυκά, Γρήγορα, Εύκολα, Καλοκαιρινή, Φράουλα
- 200 γρ μπισκότα καρύδας θρυμματισμένα
- 85 γρ βούτυρο λιωμένο
- 405 γρ συμπυκνωμένο γάλα ελαφρύ
- 500 γρ τυρί μασκαρπόνε (2 κουπάκια)
- 2 λεμόνια (το χυμό τους)
- 450 γρ φράουλες
- 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
Ανακατεύουμε μαζί τα θρυμματισμένα μπισκότα, την αποξηραμένη καρύδα και το λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια πιέζουμε ελαφρά στη φόρμα. Ψύχουμε για 10 λεπτά.
Χτυπήστε μαζί το συμπυκνωμένο γάλα και το τυρί μασκαρπόνε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά (προσέξτε να πήξει!).
Ψιλοκόψτε τις μισές φράουλες και ανακατέψτε με τη μαρμελάδα.
Απλώνουμε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στη βάση του μπισκότου. Περιχύνουμε με ένα κουτάλι όλες τις ψιλοκομμένες φράουλες και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Ψύχουμε για 4 ώρες.
Κόβουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τις απλώνουμε πάνω από το cheesecake.
Keyword Cheesecake, Γλυκά, Μασκαρπόνε, φράουλα