Go Back

Ζεστό κρασί από τη Γερμανία

Glühwein, το ζεστό κρασί με μπαχαρικά που μυρίζει Χριστούγεννα, γλυκό, πικάντικο άρωμα που θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει απλώς παραδεισένιο.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Ποτό
Cuisine Γερμανία
Servings 6 ποτήρια

Ingredients
  

  • 1 πορτοκάλι
  • 1/2 λεμόνι
  • 1/2 λοβό βανίλιας ή ένα κ.τ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 μοσχοκάρυδο ολόκληρο, θρυμματισμένο
  • 12 γαρίφαλα ολόκληρα
  • 5 τεμάχια γλυκάνισο αστεροειδή
  • 6 τεμάχια κάρδαμο θρυμματισμένο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί φρουτώδες
  • 1 φλιτζάνι μηλίτη όχι γλυκό ή 100% φυσικός χυμός μήλου
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι μπράντυ ή μπέρμπον

Instructions
 

  • Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να αφαιρέσετε το φλούδα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη λευκή σάρκα.
  • Συνδυάστε τις φλούδες των εσπεριδοειδών, βανίλια και μπαχαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στύψτε και ρίξτε μέσα το χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και προσθέστε κρασί, μηλίτη και το μισό μπράντυ.
  • Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, βάλτε το καπάκι.
    Αφήστε το στη φωτιά για τουλάχιστον 20 λεπτά ή έως και μία ώρα, ανάλογα με το πόσο έντονα θέλετε τα αρώματα του.
  • Περάστε το ποτό σας από ένα λεπτό σουρωτήρι, σε ένα μεγάλο μπολ. Μπορείτε να κρατήσετε τα μπαχαρικά που έμειναν στο σουρωτήρι για δεύτερη παρτίδα.
  • Ρίξτε μέσα το άλλο μισό μπράντυ, ανακατέψτε και σερβίρετε ζεστό!
Keyword Χριστούγεννα