Go Back

Μπουρίτο ομελέτα

Ένα εξαιρετικά εύκολο και γρήγορο πρωινό, ιδανικό ακόμη και για να το πάρετε μαζί σας.
Course Πρωινό, Σνακ
Servings 1 μπουρίτο

Ingredients
  

  • 2 αυγά
  • 2 κτσ νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • καρυκεύματα της επιλογής σας
  • 1 τορτίγια
  • 2 κτσ βούτυρο
  • διάφορα υλικά για να προσθέσετε στην ομελέτα σας

Instructions
 

  • Σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ.
  • Προσθέστε στα αυγά 2 κουταλιές της σούπας νερό, αλάτι, πιπέρι και βότανα / καρυκεύματα. Χτυπάμε όλοι μαζί τα υλικά.
  • Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Τοποθετήστε την τορτίγια στο τηγάνι και ζεστάνετε την από κάθε πλευρά για 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια αφήστε την στην άκρη. Καλύψτε την με ένα πανί ή καπάκι για να τη διατηρήσετε ζεστή.
  • Τοποθετήστε το βούτυρο στο τηγάνι για να λιώσει.
  • Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών, ρίχνουμε τόσο, ώστε να καλύψουμε πλήρως το τηγάνι. Τα αυγά θα πρέπει να φουσκώσουν αμέσως εάν έχετε θερμάνει σωστά το τηγάνι. Δουλέψτε σχετικά γρήγορα, ώστε η ομελέτα σας να μην καεί. Αυτό θα σας πάρει περίπου 15-20 δευτερόλεπτα.
  • Ρίξτε στην ομελέτα τα συστατικά που έχετε διαλέξει για να τη γεμίσετε.
  • Σύρετε απαλά την ομελέτα, έτσι όπως είναι, ανοιχτή, πάνω στην τορτίγια.
  • Τυλίξτε την τορτίγια σαν μπουρίτο, αναδιπλώνοντάς την από το πλάι πρώτα και στη συνέχεια τυλίξτε την σε ρολό.
    Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.