Go Back

Λεμονάδα με καρπούζι και μέντα

Καλοκαίρι, εποχή φρούτων και ροφημάτων, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη, και τα υλικά είναι εύκολο να βρεθούν, τι καλύτερο λοιπόν από μια λεμονάδα με καρπούζι και μέντα για να σας δροσίσει σε μια ζεστή μέρα;
Total Time 15 minutes
Course Λεμόνι, Χωρίς αλκοόλ

Ingredients
  

  • 2 κιλά καρπούζι κομμένο σε κομματάκια και χωρίς κουκούτσια
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο από 10 έως 12 λεμόνια
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό κρύο, όσο χρειαστεί
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 λίτρο πάγο

Instructions
 

  • Τοποθετούμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρού. Προσθέστε κρύο νερό ίσο με 1 λίτρο.
  • Τοποθετούμε τη μέντα στο κάτω μέρος μιας κανάτας, προσθέτουμε το μείγμα καρπουζιού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο.
    Σερβίρουμε αμέσως σε γεμάτα με πάγο ποτήρια γαρνιρισμένα με κλαδάκια μέντας.

Notes

Ανάλογα με το πόσα υγρά θα σας δώσει το καρπούζι, θα κρίνεται και για το πόσο νερό θα πρέπει να βάλετε, μπορεί να μην χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό.
Ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση της μέντας στο ποτήρι σας, μπορείτε να παίξετε και με την ποσότητα της μέντας, ίσος χρειαστεί να βάλετε διπλή δόση από την μέντα.
Keyword Καρπούζι, Λεμόνι, μέντα