Go Back

Πικάντικη λεμονάδα με φράουλα και Jalapeño

Total Time 30 minutes
Course Λεμόνι, Χωρίς αλκοόλ
Servings 1 Κανάτα

Ingredients
  

  • 1 κιλό φράουλες κομμένες στα 4
  • 1/2 πιπεριά Jalapeño κομμένες στα 4, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις νευρώσεις της πιπεριάς
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • αλάτι μια πρέζα
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο χυμό από 10 έως 12 λεμόνια
  • 3 φλιτζάνια νερό κρύο
  • 1 λίτρο πάγο

Instructions
 

  • Ανακατεύουμε τις φράουλες, τις φέτες jalepeño, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά για να καλύψουμε τα υλικά με τη ζάχαρι.
    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το μπολ και πετάμε τις φέτες jalapeño. Βάλτε στην άκρη 1 φλιτζάνι φράουλες για γαρνιτούρα. Μεταφέρουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τους χυμούς που υπάρχουν στο μπολ σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα, περίπου 1 λεπτό.
    Στραγγίζουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια κανάτα. Πετάμε ότι μείνει στο σουρωτήρι. Προσθέτουμε στην κανάτα τις φράουλες που κρατήσαμε από πριν και το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Προσθέτουμε πάγο.
    Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο γαρνιρισμένα με φράουλα και εάν θέλουμε μια φέτα jalapeño.
Keyword Λεμόνι, πιπεριά jalapeño