Go Back

Πουρές πατάτας με λαχανικά στο τηγάνι

Κρατήστε αυτή τη συνταγή στο μυαλό σας, είναι ότι πρέπει για να χρησιμοποιήσετε τον πουρέ που μπορεί να σας περισσέψει στο ψυγείο, πλαισιωμένος με διάφορα λαχανικά και κρεατικά. Οι επιλογές, πολλές και εσείς διαλέγετε τους συνδυασμούς.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά-Συνοδευτικά, Περισσεύματα
Servings 4 μερίδες

Equipment

  • Τηγάνι

Ingredients
  

  • 1 κτσ βούτυρο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Απομεινάρια από βραστό λάχανο, ψιλοκομμένο ή διάφορα λαχανικά που σας έχουν μείνει στο ψυγείο

Πουρές πατάτας (που μπορεί να σας έχει μείνει στο ψυγείο), ή κρύες βραστές πατάτες που θα τις πολτοποιήσετε

    Instructions
     

    • Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφήστε το να πάρει ένα ωραίο και ζεστό χρώμα, στη συνέχεια προσθέστε το μπέικον.
    • Πριν αρχίσει να γίνεται καφέ σε χρώμα το μπέικον, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φέτες από το λάχανο και αφήστε το να πάρει χρώμα ελαφρώς. Όλα αυτά πρέπει να διαρκέσουν 5-6 λεπτά.
    • Στη συνέχεια, προσθέστε την πατάτα.
    • Με όλα τα υλικά στο τηγάνι, ανακατέψτε ελαφρά και πιέστε τα με μια κουτάλα, έτσι ώστε το μείγμα να καλύπτει τη βάση του τηγανιού - αφήστε το μείγμα να πιάσει ελαφρώς στη βάση του τηγανιού, πριν το αναποδογυρίσετε, επαναλαμβάνετε 1-2 φορές ακόμα.
    • Το πόσο χρώμα θα πάρει είναι στο χέρι σας, εάν το θέλετε τραγανό ή μαλακό.
    • Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε

    Notes

    Εάν δεν σας βγαίνει η σύσταση, τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα αυγό, για να σας βοηθήσει στο δέσιμο.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βασικό μέρος της συνταγής και να προσθέσετε ότι σας έχει μείνει στο ψυγείο, από κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, .....) μέχρι και τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μπρόκολο, μανιτάρια, .....)
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα τυριά (προτιμώ την φέτα)