Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά, τόσο ώστε να είναι al dente.
Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, σοτάρουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα. Μόλις ψηθεί, το αφαιρούμε από το τηγάνι, στραγγίζοντας το περιττό λάδι.
Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέστε την μισή ποσότητα από την μοτσαρέλα, την σάλτσα πίτσας, τις ντομάτες σε κύβους, τις πράσινες πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και το μαγειρεμένο λουκάνικο. Ανακατέψτε καλά.
Λαδώστε ή βουτυρώστε ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε το μείγμα μέσα.
Γαρνίρετε με την υπόλοιπη ποσότητα από τυρί, πιπεριά, μαύρες ελιές και παρμεζάνα.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Μετά από 30 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο για επιπλέον 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί.
Η στιγμή της απόλαυσης έχει έρθει!