Αυτή η εύκολη σούπα με λαζάνια έχει γεύση όπως τα λαζάνια με στρώματα τυριών, εδώ όμως τα λούζουμε με πλούσια σάλτσα μαρινάρα, εγχυμένη με σκόρδο, κρεμμύδι και πολλά μπαχαρικά.Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δώσετε ένα ωραίο καφετί χρώμα στο βόειο κρέας, να ρίξετε τα συστατικά και σιγοβράστε! Ίσως να μην επιστρέψετε ποτέ ξανά στα παραδοσιακά λαζάνια!
10λαζάνιαάψητα, κομμένα σε κομμάτια περίπου των 3 εκ.
1/2φλιτζάνικρέμα γάλακτοςπροαιρετικά
Για το γαρνίρισμα
μοτσαρέλαφρεσκοτριμμένη
παρμεζάναφρεσκοτριμμένη
ρικότα
Instructions
Βάλτε μια μεγάλη εμαγιέ κατσαρόλα με μέτρια προς υψηλή φωτιά.Προσθέστε το βόειο κρέας και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατα διαστήματα έως ότου ροδίσει το κρέας.
Προσθέστε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα.Αποστραγγίστε αρκετό από το λίπος που θα μείνει.
Προσθέστε τη σάλτσα , 6 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου, την κονσέρβα με τα κομματάκια ντομάτας, τον τοματοπολτό, το βαλσάμικο ξύδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα λαζάνια.
Στην αρχή σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός και στη συνέχεια σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια, ανακατεύοντας περιστασιακά (περίπου 20-30 λεπτά).
Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και ανακατεύουμε και την κρέμα γάλακτος (εάν την χρησιμοποιήσουμε) και ακόμη 2 έως 4 φλιτζάνια από το ζωμό κοτόπουλου, συνεχίζοντας για λίγο ακόμα το βράσιμο, μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή συνοχή.
Γαρνίρουμε την κάθε μερίδα ξεχωριστά με την επιθυμητή ποσότητα τυριών.
Notes
Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove