1Βάζοκόκκινες πιπεριέςστραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
1/2φλιτζάνιελιέςμαύρες, σε φέτες
2κτσκάπαρη
2φλιτζάνιασπανάκιφρέσκο ανακατεμένο με λίγο baby ρόκα
παρμεζάναπροαιρετικά
Instructions
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα, βαθύ σκεύος ή ταψί. Καλύψτε τες με λάδια, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το σκεύος κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, έως ότου το δέρμα της τομάτας γίνει σκούρο και βγάλει φουσκάλες.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 7-9 λεπτά για al dente. Στραγγίστε τα και γυρίστε τα πίσω στην κατσαρόλα.
Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τις ψημένες ντομάτες και όλο το λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέριΑνακατέψτε να πάει παντού το λάδι και οι ντομάτες.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε τις γεύσεις. Γαρνίρετε με τυρί και σερβίρετε.