450γρσπαράγγια(όσο πιο παχύς ο κορμός τόσο καλύτερα για ψήσιμο)
1-2κτσελαιόλαδο
2σκελίδεςσκόρδολιωμένες
αλάτι
πιπέριμαύρο φρεσκοτριμμένο
χυμό λεμονιούκαι ξύσμα, (ή βαλσάμικο ξύδι)
Instructions
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 ° C. Ξεπλύνετε τα σπαράγγια. Εάν τα άκρα είναι σκληρά, σπάστε τα και πετάξτε τα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αποφλοιωτή λαχανικών για να ξεφλουδίσετε το σκληρό εξωτερικό δέρμα των παχύτερων άκρων του σπαραγγιού εάν θέλετε.
Απλώστε τα στο ταψί με αλουμινόχαρτο. Τακτοποιήστε τα σε μια μόνο σειρά στο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ξύσμα λεμονιού και σκόρδο.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, περίπου, ανάλογα με το φούρνο και το πόσο παχιά είναι τα σπαράγγια, μέχρις ότου να ροδίσουν ελαφρώς και να μαλακώσουν όταν τα τρυπάς με ένα πιρούνι.
Για σερβίρισμα, περιχύνουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού ή βαλσάμικο ξύδι και, αν θέλετε, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα.