Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.
Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.
Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).
Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.
Για το γλάσο
Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.
Ανακατέψτε το μίγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.Περιχύστε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.
Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.
Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.