Go Back

Τυρόψωμο

Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour
Ξεκούραση 30 minutes
Total Time 1 hour 40 minutes
Course Ψωμί-Ζύμες

Ingredients
  

  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 30 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 1 κτγ αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο αγελαδινό
  • 1 φλιτζανάκι καλαμποκέλαιο
  • 3/4 κιλού φέτα
  • 2 ποτήρια νερό χλιαρό

Instructions
 

  • Διαλύουμε τη μαγιά μέσα σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και τη ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το υπόλοιπο νερό. To ζυμώνουμε στο μίξερ ή με τα χέρια για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη. Το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί. Κόβουμε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια, ανάλογα με το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμιγνύουμε με το καλαμποκέλαιο, λαδώνουμε το ταψί, παίρνουμε το κάθε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με τα χέρια, μαζί με λίγο από το βούτυρο, σε φύλλο.
  • Τρίβουμε τη φέτα και βάζουμε εναλλάξ κάθε φορά μία φύλλο με βούτυρο, μία φέτα, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, πάντα με τα χέρια. Στο τέλος διπλώνουμε τις γωνίες και το γυρίζουμε ανάποδα, το πατάμε με τα δάχτυλα, να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, και περιχύνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο που μας έμεινε την επιφάνειά του. Δεν το χαράζουμε ούτε το κόβουμε κομμάτια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.
Keyword Φέτα