Go Back

Κοτόπουλο PIZZAIOLA

Σε ποιόν δεν αρέσει η πίτσα, τα μακαρόνια και το κοτόπουλο; Αυτή η γεμάτη με λιωμένο τυρί συνταγή, είναι ότι πρέπει για να το ευχαριστηθούν τα παιδιά, όλων των ηλικιών!
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course Κοτόπουλο, Κυρίως πιάτο
Servings 4 μερίδες

Ingredients
  

  • φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • 4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χτυπημένα σε ομοιόμορφο πάχος
  • 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα κομμένη σε κομματάκια
  • 15 φέτες πεπερόνι
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Instructions
 

  • Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου σας στη μεσαία θέση και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Απλώστε τη σάλτσα μαρινάρα στο κάτω μέρος ενός πυρίμαχου σκεύους ή ενός ταψιού.
  • Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ξεχωριστό ρηχό πιάτο. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι, στη συνέχεια το περνάμε από το πιάτο με την παρμεζάνα και το καλύπτουμε τελείως (κτυπήστε το για να κολλήσει καλά). Βάλτε το καλυμμένο πια με παρμεζάνα κοτόπουλο στο σκεύος που έχετε βάλει την σάλτσα μαρινάρα. Ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο περισσότερη παρμεζάνα από πάνω! Ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Ενώ το κοτόπουλο ψήνετε, ετοιμάστε τα ζυμαρικά. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατήστε 1/4 του φλιτζανιού νερό από τα ζυμαρικά. Στραγγίστε τα ζυμαρικά και μετά επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα μαζί με το νερό που κρατήσατε πριν.
  • Αφαιρέστε το σκεύος από το φούρνο. Πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα από πάνω. Απλώστε τις φέτες πεπερόνι πάνω από το τυρί. Αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου 220 και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί και το κοτόπουλο να πιάσει εσωτερική θερμοκρασία τους 70 βαθμούς, 5 έως 7 λεπτά περίπου ακόμη.
  • Με μια κουτάλα παίρνετε λίγο από τη σάλτσα από το σκεύος με το κοτόπουλο και τη ρίχνετε μέσα στα ζυμαρικά. Ανακατέψτε μέχρι να καλυφθούν τα ζυμαρικά.
    Βάζετε ζυμαρικά σε τέσσερα πιάτα και από πάνω βάζετε κοτόπουλο και αρκετή από τη σάλτσα.
Keyword ζυμαρικά, κοτόπουλο, πίτσα