Αυτή είναι μια απλουστευμένη εκδοχή της βόρειο-Ιταλικής τονοσαλάτας, ιδανική για ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα για ένα καλοκαιρινό βράδυ: χωρίς μαγείρεμα και με πολύ γεύση.
Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης
Ξεχάστε τη μαγιονέζα! Το λεμόνι προσθέτει πραγματικά μια άλλη διάσταση στη σαλάτα τόνου!
Υλικά
- 350 γρ τόνο σε νερό
- 400 γρ φασόλια λευκά
- 10 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
- 4 κρεμμύδια κομμένα και πλυμένα
- 2 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Οδηγίες
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε απαλά.Βάλτε τα λίγο στο ψυγείο πριν το σερβίρισμα.
Σημειώσεις
Μπορείτε να φτιάξετε τη σαλάτα και να την έχετε στο ψυγείο για έως και 2 ημέρες.
Όταν χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα φασόλια σε μια συνταγή, φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρώτα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, καθώς το κονσερβοποιητικό υγρό τους περιέχει συχνά αρκετή ποσότητα νατρίου.
Πρόσφατα σχόλια