Οι τηγανιτές ελιές είναι το τέλειο ορεκτικό για πάρτι ή για ένα εορταστικό τραπέζι – ανακατεύετε μόλις 4 υλικά και σε 15 λεπτά είναι έτοιμες!
Μπορείτε να τηγανίσετε ελιές; Φυσικά και μπορείτε!
Ποιες ελιές είναι οι καλύτερες; Λοιπόν, νομίζω ότι οι πράσινες ελιές είναι οι καλύτερες και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις απλές, σκέτες πράσινες ελιές ή της γεμιστές με την πιπεριά ή εάν ψάξετε αρκετά μπορεί να βρείτε και τις φανταστικές σε γεύση πράσινες ελιές γεμιστές με σκόρδο!
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ελιές γεμιστές με τυρί, αλλά σίγουρα θα χυθεί αρκετό τυρί μέσα στο λάδι που θα τηγανίζετε, μπορείτε να δοκιμάσετε τα πάντα, δοκιμάστε και πείτε μας τον καλύτερο συνδυασμό για εσάς στα σχόλια.
Τηγανιτές πράσινες ελιές
Υλικά
- 40 ελιές πράσινες
- 2 τεμ λουκάνικα φρέσκα, του χασάπη, χωρίς το περίβλημα
- 2 κ.τ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.τ.σ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- μπούκοβο
- ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης
- 3 μεγάλα αυγά
- 2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού ή ψίχουλα panko (για ακόμη πιο πικάντικη γεύση)
- αλάτι
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
- καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
- Προσθέστε αρκετό λάδι για να γεμίσετε μια μεσαία κατσαρόλα μέχρι το ένα τρίτο και ζεστάνετέ το καλά, εάν έχετε θερμόμετρο, να φτάσει στους 180°C, .
- Σε ένα μπολ προσθέστε το λουκάνικο (του οποίου έχετε βγάλει το περίβλημα), την παρμεζάνα, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (εάν έχετε) με μια μύτη που να μπορεί να μπει στις ελιές ή αλλιώς σε μια σακούλα zip στην οποία θα κόψετε λίγο την μια γωνία για να μπορέσετε να γεμίσετε τις ελιές.
- Στραγγίστε και στεγνώστε τις ελιές πολύ καλά με χαρτοπετσέτες ή καθαρή πετσέτα.Γεμίστε κάθε ελιά με το μείγμα από το λουκάνικο και αφήστε τες στην άκρη.
- Σε ένα πιάτο προσθέστε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.Σε ένα δεύτερο πιάτο χτυπήστε τα αυγά.Σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε τα ψύχουλα, την 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό που κρατήσατε από πριν, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
- Βυθίστε κάθε γεμισμένη ελιά πρώτα μέσα από το αλεύρι, ανακινώντας την μέσα στο χέρι σας για να φύγει το περίσσιο αλεύρι, έπειτα περάστε την από το αυγό και στην συνέχεια μέσα στα ψίχουλα.Πιέστε τις ελιές να καλυφθούν καλά από την φρυγανιά και βάλτε τες σε έναν δίσκο.Τηγανίστε τις ελιές, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν και το χοιρινό να μαγειρευτεί, 1 έως 2 λεπτά.Αφαιρέστε τις ελιές από το λάδι και βάλτε τες σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.Έτοιμες για σερβίρισμα μόλις είναι έτοιμο το τραπέζι σας.
Πρόσφατα σχόλια