Αυτό το σιρόπι για να πλαισιώσετε το πρωινό σας, φτιαγμένο από το μηδέν και με τα χαράκια σας, θα αγγίξει οποιονδήποτε το δοκιμάσει. Είναι εξαιρετικό, σχετικά παχύρρευστο, πλούσιο σε γεύση και άρωμα, γλυκό αλλά όχι τόσο έντονα γλυκό, μπορεί να μετριαστεί με αλάτι και βανίλια – χωρίς να χρησιμοποιήσετε σιρόπι καλαμποκιού! Με λίγο βούτυρο, είναι ιδανικό για τηγανίτες, βάφλες και αυγόφετες.
Σπιτικό σιρόπι για πανκέικ
Αυτό το σπιτικό σιρόπι για το πρωινό σας, είναι απλό και εύκολο να φτιαχτεί και έχει γεύση… το λιγότερο φανταστική5!
Υλικά
- 140 γρ νερό + 2 κ.τ.σ. που θα χρειαστούν
- 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ καστανή ζάχαρη ή 14 γρ μαύρη ζάχαρη
- 3 γρ αλάτι χοντρό, ανθό ή επιτραπέζιο, αρκεί να είναι το ίδιο βάρος
- 1 γρ κρεμόριο
- ¼ κ.τ.γ. σόδα
- 55 γρ νερό
- 7 γρ βούτυρο αλατισμένο
- ¼ κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες
- Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε νερό, ζάχαρη, καστανή ζάχαρη, αλάτι και κρεμόριο. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να βράσει, περίπου 5 λεπτά. Με ένα υγρό πινέλο σιλικόνης, σκουπίστε όλες τις πλευρές της κατσαρόλας για να κατεβάσετε όλους τους κρυστάλλους της ζάχαρης. Προσαρμόστε ένα θερμόμετρο στην κατσαρόλα και βάλτε το μείγμα να βράσει μέχρι να φτάσει τους 112°C, περίπου 8 λεπτά.
- Ανακατέψτε αμέσως τη σόδα με μια ανθεκτική στη θερμότητα σπάτουλα (το σιρόπι θα φουσκώσει έντονα), ρίξτε με προσοχή το υπόλοιπο μέρος του νερού. Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το σιρόπι επιστρέψει στους 112 ° C, περίπου 2 λεπτά ακόμη. Ρίξτε το υγρό σε μια πυρίμαχη κανάτα για να σταματήσετε το βρασμό και στη συνέχεια ανακατέψτε μέσα το βούτυρο και τη βανίλια. Αφήστε το να κρυώσει σε μια ασφαλή θερμοκρασία κατανάλωσης, περίπου 37 ° C και σερβίρετε. Καλύψτε τo υπόλοιπο το συντομότερο δυνατό για να αποτρέψετε το σχηματισμό πέτσας στο σιρόπι και κρατήστε το στο ψυγείο έως και 3 μήνες σε αεροστεγές δοχείο.
Πρόσφατα σχόλια