Πέστο με σπανάκι

Μια πολύ απλή παραλλαγή στο κλασικό πέστο βασιλικού!!!

Με λίγο περισσότερο Ελληνικό αέρα, μιας και χρησιμοποιούμε γραβιέρα και λιαστές ντομάτες αντί για παρμεζάνα

Πέστο με σπανάκι

Προετοιμασία 5 λεπ.
Χτύπημα στο μπλέντερ περίπου 5 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 10 λεπ.
Κατηγορία Ντιπ

Υλικά
  

  • 200 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα βασιλικό προαιρετικά
  • 3-4 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 35 γρ κουκουνάρι ή καρύδια
  • 70 γρ γραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα τριμμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με το πόσο σκορδάτη γεύση θέλουμε
  • 1 λεμόνι το ξύσμα και λίγο από το χυμό του
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μπούκοβο

Οδηγίες
 

  • Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το βασιλικό (αν τον χρησιμοποιήσουμε), τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κουκουνάρι ή τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και την παρμεζάνα.
  • Τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και να έχει την επιθυμητή από εμάς σύσταση. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κατά διαστήματα το ελαιόλαδο.
  • Τελειοποιούμε τη γεύση του πέστο μας με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το χυμό από το λεμόνι.
Keyword πέστο, σπανάκι

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα