Μια πολύ απλή παραλλαγή στο κλασικό πέστο βασιλικού!!!
Με λίγο περισσότερο Ελληνικό αέρα, μιας και χρησιμοποιούμε γραβιέρα και λιαστές ντομάτες αντί για παρμεζάνα
Πέστο με σπανάκι
Υλικά
- 200 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 χούφτα βασιλικό προαιρετικά
- 3-4 λιαστές ντομάτες στραγγισμένες από το λάδι τους
- 35 γρ κουκουνάρι ή καρύδια
- 70 γρ γραβιέρα τριμμένη ή παρμεζάνα τριμμένη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ανάλογα με το πόσο σκορδάτη γεύση θέλουμε
- 1 λεμόνι το ξύσμα και λίγο από το χυμό του
- αλάτι
- πιπέρι
- μπούκοβο
Οδηγίες
- Τοποθετούμε στο μπλέντερ το σπανάκι, το βασιλικό (αν τον χρησιμοποιήσουμε), τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το κουκουνάρι ή τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και την παρμεζάνα.
- Τα πολτοποιούμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα και να έχει την επιθυμητή από εμάς σύσταση. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας κατά διαστήματα το ελαιόλαδο.
- Τελειοποιούμε τη γεύση του πέστο μας με αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και το χυμό από το λεμόνι.
Πρόσφατα σχόλια