Σουβλάκι με πεπόνι και προσούτο

Ο κλασικός γλυκός και αλμυρός συνδυασμός πεπονιού και προσούτου δεν θα ξεπεραστεί ποτέ. Η προσθήκη φρέσκου βασιλικού και κρεμώδους μοτσαρέλας τα κάνει ακόμη καλύτερα. Εάν αισθάνεστε ωραία στην κουζίνα, τότε μπορείτε να κάνετε και το γλάσο από βαλσάμικο από το μηδέν!

Σουβλάκια με πεπόνι και προσούτο

Προετοιμασία 15 λεπ.
Για το πέρασμα στα σουβλάκια 5 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 20 λεπ.
Κατηγορία Καλοκαιρινή, Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 12 σουβλάκια

Υλικά
  

  • 1 πεπόνι
  • 12 φύλλα βασιλικό φρέσκα
  • 12 μπαλίστες μοτσαρέλα
  • 12 φέτες προσούτο
  • γλάσο βαλσάμικου

Οδηγίες
 

  • Κόψτε το πεπόνι στη μέση, βγάλτε και πετάξτε τους σπόρους και χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο που λέγετε "παρισιέν" ή με ένα σκούπ παγωτού, βγάλτε 24 μπάλες από τη σάρκα του πεπονιού.
  • Συναρμολογήστε τα σουβλάκια βάζοντας, ένα μπαλάκι από πεπόνι, βασιλικό, μοτσαρέλα, προσούτο και ένα δεύτερο μπαλάκι πεπόνι μέχρι να φτιάξετε 12 σουβλάκια.
  • Ραντίστε τα σουβλάκια με γλάσο βαλσάμικου και σερβίρετε αμέσως.
Keyword βαλσάμικο ξύδι, μοτσαρέλα, Πεπόνι, προσούτο
Photo credit : ERIK BERNSTEIN

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα