Από την πρώτη φορά που ήρθαν φίλοι στο σπίτι, απόγευμα καλοκαιριού, το καρπούζι και η φέτα με μέντα έχει γίνει βασικό πιάτο το καλοκαίρι στο σπίτι μου, μετά από τόσα χρόνια, έχω κάνει αρκετές παραλλαγές, έφτασε όμως η ώρα να μοιραστώ μαζί σας την καλύτερη εκδοχή.
Η γλύκα από το καρπούζι, η αλμυρή γεύση της φέτας και η πικάντικη αίσθηση της μέντας δένουν αρμονικά.
Η προσθήκη μιας καλής δόσης από ξύσμα λεμονιού ενισχύει τις αρωματικές γεύσεις από το καρπούζι.
Για μια πιο ενδιαφέρουσα υφή και γεύση, προτείνουμε τον θρυμματισμό της φέτας στην κορυφή αντί να την ανακατέψουμε με το καρπούζι.
Σαλάτα με Καρπούζι, Φέτα και Μέντα
Υλικά
- 1 κιλό καρπούζι χωρίς σπόρους, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού κρατήστε και το ξύσμα από το λεμόνι
- 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, συν λίγο ακόμη για να ραντίσετε στο τέλος την σαλάτα
- 1/4 φλιτζάνι μέντα ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα
- 110 γρ ρόκα τα φύλλα (προαιρετικά)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 110 γρ φέτα
Οδηγίες
- Τοποθετήστε τα κομμάτια καρπουζιού σε ένα μεγάλο μπολ.Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα στο μπολ με το καρπούζι. Προσθέστε λάδι, δυόσμο και ρόκα (εάν την χρησιμοποιήσετε) και ρίξτε το μέχρι το καρπούζι να είναι ομοιόμορφα καλυμμένο.Ρίξτε λίγο, για γεύση, αλάτι και πιπέρι. (Προσοχή, το τυρί θα προσθέσει αλμυρότητα, οπότε πηγαίνετε με προσοχή με το αλάτι σε αυτό το στάδιο.)
- Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα φαρδύ, ρηχό μπολ ή σε μια μεγάλη πιατέλα και απλώστε την ομοιόμορφα.Θρυμματίστε τη φέτα πάνω από το καρπούζι. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού.Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.Σερβίρετε αμέσως.
Σημειώσεις
Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε
Πρόσφατα σχόλια