Πραγματικά δεν υπάρχουν πολλά να κάνεις για το ψήσιμο του χαλουμιού, απλά το κόβεις σε φέτες και το βάζεις σε ένα ζεστό γκριλ μέχρι να κάνει φουσκάλες, τότε είναι έτοιμο. Είναι καλύτερο ενώ είναι ακόμα ζεστό, οπότε φροντίστε να έχετε έτοιμο, κομμένο το καρπούζι, ψιλοκομμένο τον φρέσκο δυόσμο, πριν βάλετε στη σχάρα το τυρί.
Μόλις το χαλούμι είναι έτοιμο, το κόβετε σε κύβους, το αναμιγνύετε με το καρπούζι και το δυόσμο και από πάνω γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για να ολοκληρώσετε την σαλάτα. Παρά τη μικρή λίστα των συστατικών, κάθε γεύση είναι τόσο μοναδική που στο τέλος γίνεται μια πολύπλοκη σαλάτα, δροσερή και ζεστή, γλυκιά και αλμυρή, πικάντικη και ανάλαφρη, όλα συνδυάζονται για να κάνουν μια αναζωογονητική σαλάτα που ταιριάζει σχεδόν σε οποιοδήποτε καλοκαιρινό μενού.
Σαλάτα Καρπούζι με Χαλούμι ψημένο στη σχάρα
Υλικά
- 1/2 καρπούζι μεγάλο, χωρίς κουκούτσια
- 3 κ.τ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. χαλούμι (ή ταλαγάνι) κομμένο σε φέτες και μετά το ψήσιμο σε κύβους
- πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
- 50 γρ. βαλσάμικο ξύδι προαιρετικά
- 25 γρ. μέλι προαιρετικά
Οδηγίες
- Κόψτε σε κύβους καρπούζι σε ένα μπολ και ανακατέψτε το ελαφρά με τον δυόσμο.
- Βάλτε τις φέτες από το χαλούμι, σε ένα ζεστό γκριλ τηγάνι ή στη σχάρα στα κάρβουνα.Ψήστε το χαλούμι μέχρι να ροδίσει, να κάνει φουσκάλες και αρχίσει να κάνει κύματα σε κάθε πλευρά, περίπου ένα έως τρία λεπτά ανά πλευρά.
- Μόλις βγάλετε το χαλούμι από το τηγάνι, όσο είναι ζεστό ακόμα το κόβετε σε κύβους και το ρίχνετε μέσα στο μπολ με το καρπούζι.
- Βάλτε το βαλσάμικο ξύδι και το μέλι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το ξίδι να βράσει ανακατεύοντας συχνά για περίπου 3 λεπτά. Βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει και να πήξει.
- Γαρνίρετε με τη σάλτσα του βαλσάμικου (εάν το χρησιμοποιήσετε) και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με το πως το θέλει η γεύση σας.
Πρόσφατα σχόλια