Αυτά τα ζεστά ρολά με ζαμπόν και τυρί θα γίνουν τα αγαπημένα σας, το μελωμένο ζαμπόν και το λιωμένο τυρί τυλίγονται σε μαλακή, αφράτη ζύμη, στη συνέχεια, τα γαρνίρετε με σπόρους παπαρούνας και μαύρη ζάχαρη και τα ψήνεται μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα.
Είναι ιδανικά για ένα μπουφέ με φίλους, με την οικογένεια, για πάρτι – μπορείτε να ετοιμάσετε τα πάντα το προηγούμενο βράδυ (ακόμα και με το γλάσο!) Και να τα ψήσετε την επόμενη μέρα.
Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί
Υλικά
- 300 γρ. ζαμπόν σε φέτες
- 12 φέτες τυρί (έμενταλ, γκούντα, .....)
- 1 ζύμη για πίτσα έτοιμη
- ½ κούπα βούτυρο
- 2 κ.τ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.τ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερσαϊρ
- 1 κ.τ.σ. μουστάρδα ντιζόν
- 1 κ.τ.σ. παπαρουνόσπορο
Οδηγίες
- Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.
- Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
- Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.
- Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).
- Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.
Για το γλάσο
- Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.
- Ανακατέψτε το μίγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.Περιχύστε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.
- Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.
- Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.
Πρόσφατα σχόλια